Ožujak 22, 2022 1924

Odbojkaški klub Vodice na čelu sa seniorkama ostvaruje zapažene rezultate, zauzele su vodeće mjesto u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi – Jug

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Odbojkaški klub Vodice broji oko 80- ak članova, od toga najviše u najmlađim kategorijama. Trenutno se natječu u svim dobim kategorijama, a sa svojim seniorkama koje zapravo većinom čine srednjoškolke natječu se u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi – Jug i trenutno zauzimaju vodeće mjesto. Velika želja im je osvojiti prvenstvo i time osigurati ulazak u 1. B ligu što ove cure svakako zaslužuju, a što je i bio povod za razgovor s trenerom Krešimirom Bujasom.

- Ove godine debitirali smo u 2. HOL. Znali smo da imamo dobru ekipu, ali baš se i nismo nadali da ćemo odigrati sve utakmice tako dobro i imati sedam kola bez poraza te kao debitant zasjesti na prvo mjesto ljestvice. Tada su nam i ambicije porasle i sad dajemo sve od sebe da ostvarimo slijedeći cilj, a to je ulazak u prvu ligu – priča nam Krešimir Bujas, trener OK Vodice.

Seniorke ostvaruju odličan rezultat i napreduju prema plasmanu, a za dobru igru u ovoj sezoni zaslužan je sigurno dugogodišnji rad i konstantni napredak na treninzima te predani rad djevojaka na treninzima.

- Od velike koristi je bila i ljetna liga odbojke na pijesku. Naime, prije par godina Grad Vodice su prilikom uređenja plaže Vruje izgradili i igralište za odbojku na pijesku te smo mogli koristiti to igralište i za dodatne treninge i natjecanja za neograničeno treniranje na otvorenom s obzirom da su termini u dvorani jako zauzeti. 

Rizk Casino Bonus

Trenutno imaju 20 bodova i bježe prvim pratiocima ŽOK Dubrovnik i ŽOK Šibenik za 3 boda, što znači da će sigurno imati napetu završnicu lige jer upravo s tim ekipama imaju odigrati preostala tri kola do kraja.

- ŽOK Dubrovnik smo već pobijedili u Vodicama u prvom djelu sezone tijesnim rezultatom 3:2 u setovima i uskoro trebamo ići na uzvrat u Dubrovnik gdje moramo također ostvariti dobar rezultat, najavio je trener Bujas.

Prema riječima trenera Bujasa, u klubu je mnogo talenata. Kapetanica ekipe je Nora Čubrić odlična igračica i dobri duh ekipe - uvijek pozitivna i nasmijana kakva kapetanica i treba biti, ne ističe se svojom visinom ali zato sve nadoknađuje odličnom tehnikom te smirenim i ozbiljnim pristupom u igri.- Zatim tu je Manuela Lasan-Zorobabel naš najbolji napadač, jedna od naših najviših igračica, jako vrijedna i redovita na treninzima. Ema Kokot, naša jedina maturantica, jedna od najmotoričnijih igračica u klubu te igra na poziciji korektora. Laura Unić igračica je s najboljom statistikom napadačkih servisa. Igra na poziciji srednjeg blokera, ali sve više joj dajmo priliku na poziciji tehničara zbog svoje agilnosti i skočnosti.

Izabela Jozanović je dosta kasno počela trenirati, ali ipak se uspjela izboriti za prvu postavu u kojoj igra drugog srednjeg blokera. Lara Unić prvi tehničar/dizač ekipe ima mali nedostatak s brzinom i eksplozivnosti kretanja u igri, ali zato ima jako finu tehniku prstima i donosi mirnoću ekipi kad je to potrebno. Tu su još nadolazeće mlađe igračice Nika Bujas, Franka Perkov, Iva Begić i tako redom. U mlađim kadetkinjama koje već treniraju s seniorkama se uz Ivu Begić ističu Ela Čubrić, Franka Popov, Dumina Cukrov, Marta Kranjac, Nika Stanić i Blanka Popov.

- Također, s kadetkinjama koje su većinom 2006. godište nastupamo u III. Ligi, jer im želimo osigurati kontinuitet velikog broja utakmica i time im omogućiti maksimalni igrački napredak. I tu su u samom vrhu ljestvice. Nadalje, s mlađim kadetkinjama, curama 2007. godište, nastupamo u Regionalnoj mlađekadetskoj ligi gdje trenutno s ekipom OK Zadar dijelimo prvo mjesto.

Uz regionalna natjecanja imaju i puno županijskih liga u kojima sudjeluju:

  • s 2008 godištem u županijskoj mlađekadetskoj ligi
  • s 2009 godištem u županijskoj ligi za MALU odbojku
  • s 2010 godištem u županijskoj ligi za MINI odbojku
  • s 2011 godištem u županijskoj ligi za SUPER MINI odbojku

- Treninga odrađujemo puno manje nego bi to željeli i trebali jer imamo samo šest termina u dvorani OŠ Vodice. Od toga su tri termina za djecu početnike i tri termina za seniorke. Realno bi nam trebalo barem 11 termina kako bi mogli omogućiti treniranje seniorkama svaki dan, a selekciji mlađih uzrasta bar tri trening tjedno i tri za početnice. No, svjesni smo da ćemo za takve uvijete trebati pričekati izgradnju nove dvorane u Račicama ili novu školsku dvoranu – kazao je trener Bujas.

Na rasporedu je puno utakmica. Uz 2. Ligu svaki vikend, u tijeku je i kolo 3. Lige te kolo mlađekadetske lige. Također, tu su i utakmice Županijske lige, a baš slijedeći vikend ekipe OK Vodica odigrat će šest utakmica, što u gostima, što na domaćem terenu.

Sretno curama!

djelomob1.jpg