Kup Prvaka "Vodice 2014" : 13 brodova u borbi za pobjednički pehar

Natjecatelji ovogodišnjeg Kupa Prvaka - Vodice 2014 Natjecatelji ovogodišnjeg Kupa Prvaka - Vodice 2014
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Uz bogat kulturno zabavni program, večeras je na vodičkoj rivi svečano otvoreno 6. međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big game ribolovu, "Kup prvaka - Vodice 2014."

U ovogodišnjem natjecanju koje će trajati tri dana (05, 06. i 07. rujna) sudjelovat će 13 brodova sa ekipama iz četiri države: Hrvatske, Slovenije, Italije i Ukrajine. Pobjednik natjecanja u Vodicama ostvaruje pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu, Costarica 2014.

Na svakom brodu su maksimalno četiri natjecatelja čije je cilj da tijekom tri ribolovna dana ostvare što bolji rezultat odnosno konačni poredak.
Za ovogodišnje natjecanje, Ministarstvo poljoprivrede i ribarstva je odobrilo kvotu izlova tune od 490 kg.

Ulovljene tune se do ispunjenja te kvote smiju vaditi iz mora a tune izlovljene nakon ispunjenja kvote puštaju se natrag u more.

Nagrađuju se prva tri osvojena mjesta, najteže ulovljena riba kao i prva ulovljena riba. Osvajač prvog mjesta dobiva i prijelazni pehar.

Prvi natjecateljski dan je u petak, a proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju 07.09. navečer.

Natjecanje organizira ŠRK Mali Porat uz veliku pomoć Grada Vodica i TZ Vodice te sponzora Maguro Pro shop-a, Nevico, Županijske lučke uprave te Vinoploda Šibenik.

Kažimo na kraju kako su organizatori ovu godinu otvaranje natjecanja podigli na višu razinu pa osim odlične tune i kunjak koje su pripremali uvijek vesela ekipa iz Malog porta, goste su uveseljavale svojom pismom mlade Vodiške Perlice te naše atraktivne Vodiške mažoretkinje a posjetiteljima su uz mogućnost kupnje prezentirana maslinova ulja vodiških maslinara.

Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Rujan 2014 01:12
djelomob1.jpg