Siječanj 31, 2023 1306

Treća najbolja ženska ekipa u županiji prošle godine

Vodičke odbojkašice u dvije su godine napredovale za dva ranga, a njihove ambicije tu ne staju

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na nedavnoj dodjeli nagrada najboljim sportašicama i sportašima Šibensko-kninske županije u 2022. godini, održanoj u vodičkom Kulturnom centru, među laureatima je bio i jedan klub iz Vodica. Riječ je o Odbojkaškom klubu Vodice, koji je zauzeo treće mjesto u konkurenciji najboljih ženskih ekipa. I to sasvim zasluženo. Naime, iza kluba je uistinu uspješna sportska godina. Osvojio je prvo mjesto u svojoj debitantskoj sezoni u 2.Hrvatskoj odbojkaškoj ligi jug, što mu je donijelo promociju u viši rang, u 1.B Hrvatsku odbojkašku ligu jug. Znači u dvije godine napravili su skok od dva ranga.

- To je povijesni uspjeh za naš klub, a tim je veći jer smo imali stopostotan učinak, upisali smo sve pobjede. Uoči sezone smo znali da imamo kvalitetnu ekipu, ali i nas je iznenadilo koliko smo bili dominantni – priča nam Krešimir Bujas, trener vodičkih odbojkašica.

Što se tiče aktualne sezone, OK Vodice je u dosadašnjih devet utakmica u 1.B ligi upisao jednu pobjedu, protiv Župe dubrovačke, ali u klubu vjeruju kako će nastavak prvenstva biti bolji.

- Uobičajeno je da se ulaskom u viši rang pojača ekipa, međutim, mi smo se odlučili ići sa svojim curama, sa svojim podmlatkom, ne dovoditi nikog sa strane, da vidimo gdje smo. Za drugi dio sezone vratit će nam se Manuela Lasan Zorobabel, koja je prvi dio sezone odradila u Šibeniku 91, a s njom će, vjerujemo, stići još koja pobjeda i osiguranje ostanka u ligi, što nam je osnovni cilj ove godine, a u narednim sezonama cilj je krenuti prema sredini ljestvice – ističe Bujas.

Dodaje kako je većina igračica prve ekipe 2006. odnosno 2007. godišta, par njih je 2004./2005., dakle maturantice, a koje po svemu sudeći po okončanju srednje škole sele na studij u druge gradove.

Najveći dio treninga vodičke odbojkašice odrađuju u dvorani OŠ Vodice, s obzirom da u ‘Balonu’ nisu iscrtane odbojkaške linije, a nema ni rupa za postavljanje mreže. Tu i tamo odrade koji trening i u Čistoj Velikoj, što nije baš zgodno, s obzirom na 20-ak kilometera udaljenosti.
- Stoga i mi kao i ostali vodički klubovi s nestrpljenjem čekamo izgradnju nove dvorane – kaže Bujas.

Osim prve ekipe, u klubu uspješno djeluje i omladinski pogon. Mlađe kadetkinje redovito su u vrhu u svojoj ligi, mlađe djevojke natječu se u županijskim ligama, tu su mala odbojka, mini odbojka, super mini odbojka. Sve skupa u OK Vodice trenira 70-ak cura, pod paskom dvaju trenera. Kad smo kod mladih nadolazećih snaga, kažimo kako su na spomentoj svečanoj dodjeli sportskih nagrada, priznanje kao perspektivne sportašice dobile dvije članice vodičkog kluba, Dumina Cukrov i Karmen Juričev.Odbojkašice Vodica ne miruju ni ljeti, izvan sezone. Akitvne su na pijesku, što je dobar trening kada se vrati dvoranska sezona.

Za kraj dodajmo kako su u tijeku upisi u Školu odbojke u Vodicama za djevojčice od 2010. do 2013. godišta, ali kako ističu u klubu, ne odbijaju ni starije djevojke.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 31 Siječanj 2023 16:29
djelomob1.jpg