Rujan 19, 2023 1939

Hrvatsko prvenstvo u streljaštvu: Trijumf Rebecce Šurija u Osijeku

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Prošlog vikenda, na streljani „PAMPAS“ u Osijeku, ljubitelji streljaštva svjedočili su borbi najboljih strelaca Hrvatske. U subotu, 16. rujna, natjecanja su se održala u dvije discipline:

25m serijski VK pištolj 10+10 za seniore i seniorke
25m serijski VK revolver 10+10 za seniore i seniorke
Nedjelja, 17. rujna, bila je rezervirana za disciplinu:

25m serijski VK pištolj/revolver 15+15 za seniore i seniorke
Nakon rigoroznih kvalifikacija u skladu s nacionalnim programom Hrvatskog streljačkog saveza, članovi SK Vodice, među kojima su Suša Ante, Dejan Sladoljev, Duje Kukrić, Rade Ivas, Rebecca Šurija (koja je osvojila tri medalje) i Nives Čanjevac, postigli su impresivne rezultate na državnom prvenstvu. Klub je, nažalost, bio oslabljen nedostatkom Vilima Ivasa.

Seniori su formirali tim, ali seniorke nisu mogle sastaviti ekipu zbog nedostatka treće članice. Unatoč tome, seniori su se borili do kraja, pri čemu su zauzeli 8. mjesto od 21 ekipe u disciplini 25m serijski VK pištolj/revolver 15+15. Posebno je zanimljivo napomenuti da je Duje Kukrić iz SK Vodice zauzeo 10. mjesto od 98 strijelaca.

Rebecca Šurija iz SK Vodice bila je zvijezda prvenstva, osvojivši tri medalje: dva srebra i broncu. U razgovoru s Vilimom Ivasom, vlasnikom streljane, licenciranim sucem i trenerom, saznajemo da je Rebecca članica SK Vodice već više od dvije godine i odmah je prepoznata njezina strast i talent za streljaštvo. Njena motivacija i posvećenost treninzima rezultirale su osvajanjem triju medalja na prvenstvu, što je veliki uspjeh i za nju i za njenog trenera, gospodina Ivasa.

Vilim Ivas izrazio je žaljenje što SK Vodice nije imao još jednu seniorku, jer bi uz Rebeccu i Nives, čak i s lošijim rezultatima, imali velike šanse za ekipne medalje.