Srpanj 02, 2019 5293

Povijest je ispisana - NK Vodice direktno bez kvalifikacija: Nogometaši Vodica u III HNL JUG po prvi put u 88 godina postojanja

Novi trećeligaši Novi trećeligaši Ante Talijaš
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Jučer je i službeno Natjecateljska komisija HNS koja je zasjedala u Zagrebu i službeno potvrdila status NK Vodice kao novog trećeligaša što će i formalno potvrditi i Izvršni odbor HNS 10. srpnja kada će biti zakazana sjednica.


Velika je to vijest za sve ljubitelje nogometa u Vodicama ali šire jer će po prvi puta u povijesti naš klub igrati u tom rangu natjecanja. Godine sustavnog i mukotrpnog rada došle su na naplatu. Vodice će se nadmetati sa eminentnim Dalmatinskim ligašima poput Zadra, Splita, Dubrovnika, Junska i ostalih u ligi 16 najboljih klubova Dalmacije.

A put do ostvarenje nije bio nimalo lak , naprotiv trebalo je puno ljubavi, odricanja i rada za ovakav uspjeh. NK Vodice je osnovan daleke 1931 godine pod imenom VOŠK kroz povijest mijenja ime u Radnik da bi posljednjih pedesetak godina nosilo ime svog grada Vodica.

Do domovinskog rata klub je i nekoliko puta kratko prekidao sa radom ali ljubav prema nogometu vrijednih nogometnih zanesenjaka iznova bi ga obnavljala i omogućavala našim mladim bavljenjem ovom igrom za koju se kaže da je najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Domovinski rat 1991. prekida rad na nekoliko godina te se klub obnavlja 1994. god. opet zaslugom entuzijasta u prvom redu Lasana Cvitana, Dinka Borisa Višica, Rude Lasana, Joska Šprljana i ostalih bivših igrača koji su obnovili klub i krenuli sa radom kako u školi nogometa tako i u seniorskom dijelu. Problemi s kojima se sport u globalu susreće nisu zaobilazili ni nas klub.

U prvom redu nedostatak financija, kadrova i prijeko potrebne podrške lokalne zajednice u ostvarivanju viših ciljeva i napredovanje rezultirali je česte promjene na čelu kluba i u upravi.

U periodu od 1995. do 2002. promijenili su se cak pet predsjednika (Cvitan Lasan, Damir Tomić, pok. Gordan Alfirev, Ante Šprljan i Rude Lasan)

Dolaskom na mjesto tajnika 1996 Ante Talijasa klub je dobio kvalitetnu osobu u pogledu organizacije i administracije, a mlada ekipa trenera (Ante Šprljan, Omer Ređepovic, Ante Juričev) ......preuzimaju trenerske poslove.

Početkom 2002 godine u klub dolazi nova uprava, a za predsjednika kluba izabran je Marin Miksić, u upravu pored tajnika Ante Talijaša ulaze i Josip Lasan Konta, Ivica Ledenko i drugi.

Te godine Vodice su suvereno prošetale Županijskom ligom i osvojile prvenstvo nakon punih trideset godina. Te godine osvojen je i Kup Županije, a u kvalifikacijama za treću ligu zaustavljeni smo od Paga (0:0,4:0).

U sljedećim godinama klub je u vrhu Županijske lige u peridu 2002 do 2007 osvojena su tri prvenstva i čak pet kupova zaredom, a svojevrsni povijesni uspjeh je napravljen u Kupu kad je u 1. kolu pobijeđen treće ligaš Oriolik da bi u 2. kolu na Hangaru došao prvoligaš Osijek predvođen trenerom Ivom Šuškom.

Pune tribine Hangara obilježile su taj period rada kluba. Nažalost nedefinirani odnosi vlasništva u pretvorbi i privatizaciji klub dovode u neizvjesnu budućnost. Naime u privatizaciji, igralište ulazi u vlasništvo Vodičanke koja se kasnije privatizira.

Upravo dio tadašnje Uprave kluba koja je sudjelovala u radu Gradskog vijeća najviše je zaslužna za omogućavanje nastavka djelovanja kluba izgradnjom novog stadiona u Račicama na koji se preselilo 2009., a klub nastupa u Međužupanijskoj ligi Zadar - Šibenik do 2014. kada se vraća Županijsku ligu u kojoj dominira, ali ne uspijeva putem kvalifikacija proći u viši rang.

Jaci natjecateljski potencijal u ostale tri županije (Zadarskoj, Splitskoj i Dubrovačkoj) realno ne daje Vodicama mogućnost prolaska.

Međutim uprava kluba posljednjih godina intenzivno radi na uvjetima (stručnom , administrativnom, infrastrukturnim i ostalo prijeko potrebnim strogim UEFA, HNS pravilnicima za licence bez kojih je nemoguće igrati viši rang.

Danas je klub izuzetno kvalitetno ustrojen u školi nogometa na razini prvoligaških i drugoligaških klubova sa preko 200 djece u kojoj rade 8 trenera koji se natječu u Dalmatinskoj ligi sa četiri uzrasne kategorije i još pet kategorija u Županijskim i Međužupanijskim ligama (špigete, tići, ml.pioniri, pioniri, kadeti, juniori)

U klubu djeluje i Univerzalna škola za najmlađe te uz redovna prvenstva organizira se preko 20 turnira u Hrvatskoj i Inozemstvu. Danas momci trenera Zorana Slavice Lava i kapetana Franka Skočica kao prvaci Županijske lige direktno bez kvalifikacija ulazi u društvo najboljih klubova Dalmacije Zadra, Splita, Junaka, Neretve, Dubrovnika, Uskoka...itd. i na taj način ostvaruje se san mnogih generacija vodičkih nogometaša ali i zaljubljenika u ovu igru.

Njihov će klub pronositi ime grada kako i dolikuje Vodicama poznatom turističkom središtu Dalmacije. A Vodice su doista u posljednjih petnaestak godina stasale u ozbiljan klub i dominirale Županijskim nogometom što govore da je osvojeno 7. Županijskih prvenstava i 7 Županijskih kupova ukupno 14 trofeja koji krase klupske vitrine.

viber_slika_2019-07-02_14-11-30.jpg
Predsjednik kluba Marin Mikšić i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić - na dodjeli Nogometaš 2019

„A ne znam što da vam kažem, kad godinama čekate taj trenutak, obično onda ne znate od sreće što reci.
Uglavnom, hvala svima koji su nas pratili na putu koji je trajao i završio na najljepši mogući način. Hvala svojim suradnicima, članovima uprave koji su bili uz mene i u dobru i u zlu. Isto tako zahvaljujem svim trenerima i bivšim i sadašnjim koji si utkali svoj rad i svoje nogometno znanje u ovaj rezultat. I naposljetku zahvala našem Gradu, gradonačelnici dr. Nelki Tomić i dogradonačelniku Stipi Bosotinu jer ovo je i uspjeh Grada Vodica. Pred nama je puno posla pripreme počinju 15.7. i nadam se da ćemo se do početka prvenstva igrački pojačati kako i bili spremni za ovako zahtjevnu ligu.“ – rekao nam je Marin Mikšić, predsjednik kluba


Uprava kluba
Predsjednik Marin Miksić,
potpredsjednik Josip Brnadić,
Članovi Ivo Dean, Vladan Zubak, Ante Mihić,  Marko Andabaka

Nadzorni odbor
Nikola Lemac predsjednik
Mrilosav Simić član
Josip Maretić član

Marko Kartelo Sportski direktor
Stipe Gojević Voditelj škole
Zlatko Nakić Tajnik

Tags
Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Srpanj 2019 15:13
djelomob1.jpg