Srpanj 31, 2019 4391 ŠibenikIn

Mladi Vodičanin potpisao za novog prvoligaša

Ivan Roca igrat će za Varaždin: Za potpisivanje njegovog najvećeg ugovora urgirao Dalić

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Imao je predugovor s talijanskom Brescijom u seriji A i to je bilo gotovo riješeno – bio bi na posudbi u seriji B, što je isto top. Međutim, zadnjem veznjaku planove je 'pomrsio' Borimir Perković i Zlatko Dalić koji su ga uvjerili da je Varaždin najbolji izbor za njega.


- Mjesec dana sam bio u kontaktu s obojicom. Zašto Dalić? On je veoma vezan za grad i za klub o kojem se brine. Ovaj trogodišnji ugovor je najveći u svakom smislu moje karijere. Oni su novopečeni prvoligaši i to je jedan korak naprijed, kazao nam je Ivan Roca, istaknuvši da je još rano povezivati te dogovore s reprezentacijom.


Borimir Perković upravo ga je trenirao u Šibeniku, klubu za koji je igrao protekle tri godine nakon što se vratio iz Australije kamo je pošao s 18 godina, napustivši obitelj u potrazi za nogometnom srećom.

- Boro mi je sada i ovdje trenerska palica. Imat ću pravo nastupa protiv Istre u subotu, a hoću li ući od prve minute, hoću li konkurirati, vidjet ćemo.


Posljednju utakmicu Varaždina i Hajduka (0:3) gledao je s tribina.

- Parirali su Varaždinci i držali su se dobro prvo poluvrijeme, no neke greške u drugom dijelu su ih potopile. Volim Hajduk, ali nije baš da sam sad navija za njega. Neka oni dobiju sve ostale utakmice, ali kad su protiv nas neka mi slavimo.

I iz Hajduka su se proteklu zimu za njega interesirali, no njegove želje su ostvarene. Grad mu je vrhunski, blizu Zagreba, uredan s dosta znamenitosti. Miran je i baš za život.

- Trenutno sam u hotelu i u potrazi za stanom, što je ovdje dosta težak zadatak. Ali, snaći ću se. Slijede treninzi jačeg inteziteta. Ekipu sam znao iz prijašnjih utakmica, stiglo je par pojačanja. Trebat će nam malo vremena da se uigramo, ali svi smo presretni što imamo priliku izboriti opstanak u prvoj ligi, zaključio je Roca.
Tags
djelomob1.jpg