Svibanj 26, 2021 3722

Neki od ovih momaka bit će nositelji kluba s Račica, a neki su već jednom nogom u Hajduku

Priča o tome kako je stvorena 'zlatna generacija' Nogometnog kluba Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dobar rad u Školi nogometa NK Vodice daje rezultate iz dana u dan. Najsvježiji primjer je osvajanje županijskog naslova prvaka starijih pionira. Mladići trenera Elvisa Asića prvo su mjesto osigurali u posljednjem kolu, uvjerljivom, 6:0 pobjedom nad drniškim DOŠK-om, nakon čega je krenulo veliko slavlje i, naravno, primanje šampionskog pehara.

 Međutim, nekoliko mjeseci prije nije se činilo da bi mladi Vodičani mogli završiti na vrhu. 

 - Iskreno, kada sam u lipnju prošle godine stigao u Vodice situacija nije se dalo naslutiti da ćemo godinu dana kasnije biti prvaci jer sam u trenažnom procesu zatekao samo 13 momaka. Znao sam da će biti teško, da nas čeka naporan rad, ali malo po malo smo se dizali. Ekipirali smo se, tako da trenutno imamo 25 momaka, a posjećenost na treninzima je 95 posto. S vremenom sam dakle bio sve uvjereniji da možemo napraviti dobar rezultat ako momci prihvate zadaće postavljene pred njima. I jesu, bili su vrlo motivirani, dizali su formu i kada nam se na proljeće ukazala prilika da se upustimo u borbu za prvo mjestu, ugrabili smo. Na koncu je momke nagradilo za naporan rad – priča nam trener starijih pionira Elvis Asić.

U klubu upravo njega ističu kao jednog od najzaslužnijih za ovakav uzlet starijih pionira.  

- Koliko je trener Asić posvećen poslu govori to što svaki dan putuje iz Knina. Donio nam je iskustvo, predan je radu, velik je motivator i profesionalac i momci su sretni što su dobili takvog trenera. Naravno, i mi u klubu – kaže sportski direktor Vodica Ive Matić.

Dodaje kako je naslov županijskih prvaka starijih pionira velik uspjeh za NK Vodice, ali i dokaz da su na pravom putu. A mogu li neki od momaka iz ove 'zlatne generacije' u skoroj budućnosti biti nositelji prve momčadi?

 - Teško je u ovom trenutku kazati, jer su ulaze u one 'škakljive' godine, taj prijelaz iz juniora u seniore je vrlo zahtjevan, ali jasno da se nadamo tome. To je uostalom i smisao omladinskog pogona, stvaranje igrača za prvu momčad i očekujemo da će barem dvoje, troje momaka iz ove generacije zaigrati ne samo u našoj prvoj momčadi, nego i u višem rangu.  Inače, kada je riječ o domaćim igračima, mi ove sezone u seniorskoj ekipi imamo pet, šest igrača iz vlastitog pogona i s njima treba biti jako strpljiv, tim više jer je 3.HNL jug jako zahtjevna liga – ističe Matić. 

Trener Asić, inače rođeni Gospićanin, koji je na Račice stigao iz NK Zeline (prije toga radio je u NK Dinari), kaže kako mu je upravo to i cilj, stvoriti igrače za prvu momčad, odnosno stvoriti kvalitetne nogometaše. Najbolji primjer je Gabrijel Vukičević. - Riječ je o momku koji je prije pola godine stigao kod nas iz Šibenika, nezadovoljan statusom. U Vodicama je jako napredovao, stigao do selekcije Dalmacije, da bi nakon toga stigao i poziv Hajduka za koji trenira dva puta tjedno i gotovo sigurno će postati njegov član. Uz njega barem još jadan ili dvoje naših momaka imaju prvoligaški potencijal, a još sedam, osam iz ove generacije mogli bi postati ozbiljni nogometaši. Naravno, samo ako nastave s dobrim radom – kaže Asić, koji je istaknuo i ostale 'sastojke' nužne za stvaranje kvalitetnih nogometaša.

 

- Imamo vrhunske uvjete za rad, odličan umjetni travnjak, reflektore, uprava na čelu s predsjednikom rade jako dobar posao, a zahvala ide i roditeljima čiju imamo veliku podršku – zaključio je trener zlatnih vodičkih starijih pionira Elvis Asić. 

(foto: NK Vodice)

djelomob1.jpg