Lipanj 15, 2021 3604

Pinčić vs Petrović

Treneri Vodica i Zagore o finalu Županijskog kupa: ‘Među nama nema velikih tajni’

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Drniška Podvornica bit će u srijedu poprište finala Županijskog nogometnog kupa. Sučelit će se dobri znanci iz 3. HNL jug, Vodice i Zagora. Ako ćemo se voditi prije par dana završenim prvenstvom, Unešićani bi trebali biti u laganoj prednosti; završili su na petom mjestu s 49 osvojenih bodova, dok su Vodičani skupili 14 punata manje i završili kao 16. Zagora je bolja i u međusobnim susretima, na Račicama je slavila sa 3:1, dok je susret na Borovištu završio bez golova. Međutim, Kup je specifično natjecanje, igra se jedna utakmica, tako da, slaže se s tim I trener Zagore Siniša Petrović, favorita nema.

 - Riječ je o lokalnom derbiju, gdje su šanse 50:50, tako da nas čeka zanimljiva i neizvjesna utakmica s, nadam se, pozitivnim ishodom za nas – kaže Petrović.

Koje su prednosti njegove momčadi u odnosu na suparnika?

 - Skupna energija. Mislim da smo u tom pogledu u prednosti, a Zagora je i po tradiciji uspješniji klub. Ali, sve to trebat će potvrditi na terenu  - ističe Petrović, koji je svojevremeno vodio Vodice I to vrlo uspješno.

 - S Vodicama sam dva puta osvojio Kup, upravo preko Zagore. Dobro se znam i s trenerom Vodica Markom Pinčićem, kojeg sam naslijedio u Zagori, a s kojim sam i prije ‘ratovao’, dok smo bili treneri kadeta Šibenika I Zadra. Izuzetno ga cijenim – kaže trener Zagore.

Kao što je naglasio Petrović, Pinčić je prvi dio prvenstva 3.HNLjug bio trener Zagore. Može li to biti njegova prednost, to što dobro poznaje momčad iz Unešića?

 - Mislim da nekih velikih tajni nema među nama. Nema velikih fluktuacija u momčadima, i jedan i drugi rotiramo 14-15 igrača, tako da teško možemo iznenaditi jedan drugog- kaže Pinčić.

Trener Vodica, čini se, u finalu ipak malu prednost daje Zagori.

 - U susret ulazimo pomlađeni, bez važnih igrača poput Mine, Španje i našeg prvog strijelca Nikole Marića. Dakle, iskustvo će biti na strani Zagore, ali to ne znači da naša mladost neće dati sve od sebe, dapače, uvjeren sam da će se htjeti prikazati u što boljem svjetlu – ističe Pinčić, koji je također puno hvale za kolegu na protivničkoj klupi. - Jako je dobar trener, posvećen poslu tako da nas sutra čeka težak izazov. Nadam se da ćemo odigrati pravu utakmicu i sezonu završiti osvajanjem pokala – zaključio je Marko Pinčić.

Tags
djelomob1.jpg