Prosinac 23, 2021 3328

Cilj u drugom dijelu prvenstva je dodatno približavanje sredini ljestvice

NK Vodice ove sezone plovi u mirnim vodama, a s Račica poručuju kako je Elvis Asić dugoročno trenersko rješenje

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Nizom dobrih rezultata nogometaši Vodica domogli su se sigurnijeg dijela ljestvice u završnici jesenskog dijela sezone 3.HNL jug. Prvenstvenu stanku dočekali su na 14. mjestu s 20 osvojenih bodova, koliko ima i dvanaestoplasirani dubrovački GOŠK. Većina njih osvojeni su na domaćem terenu, dovoljno je reći da s Račica nitko nije odnio puni plijen. 

 - Lijepo je da su Račice ove sezone neosvojiva tvrđava, da suparnici znaju gdje dolaze. Još kada bismo bili malo uspješniji u gostima, gdje bi nam bio kraj? – pita se Ivica Matić, sportski direktor NK Vodica. 

Kraj bi Vodičani definitivno mogli i trebali dočekati u sigurnim vodama. Ostanak, čini se, nije upitan.

 - Ne smije biti opuštanja, ali vjerujemo da ćemo ne samo sačuvati sadašnju poziciju, nego se u drugom dijelu prvenstva približiti sredini ljestvice. U svakom slučaju učinjen je rezultatski napredak u odnosu na prošlu sezonu, stabilizirali smo se, a usput smo uspjeli isprofilirati nekoliko naših mladih igrača. Ali još je puno posla pred nama, na svim razinama – ističe Matić.

Stresova, dakle, u nastavku ne bi trebalo biti, a to su idealni uvjeti upravo za razvoj mladih igrača, za 'baciti ih u vatru'. 

 - Upravo tako. Teško je razvijati mlade igrače i usput ganjati rezultat. Priliku će svakako dobiti i nadam se da će je iskoristiti. Jer na tome temeljimo budućnost kluba, želja nam je imati što više mladih domaćih igrača u momčadi – kaže sportski direktor. 

Za ostvarenje tog cilja nužan je kvalitetan rad u omladinskom pogonu, a onaj s Račica dokazano dobro radi. Uostalom, nakon odlaska Marka Pinčića s klupe Vodica tijekom sezone naslijedio ga je Elvis Asić, koji je uspješno radio s mlađim kategorijama kluba. Njegovo postavljanje na čelo prve momčadi pokazao se punim pogotkom. - Istina. Morali smo brzo reagirati nakon Pinčićeve ostavke. Igrali smo u ritmu subota – srijeda – subota i zaključili smo da bi angažman trenera sa strane, koji ne poznaje dobro momčad, bio problematičan. Stoga smo dali priliku Asiću, našem domaćem treneru, i nismo požalili. Dapače, uvjereni smo da će je on dugoročno rješenje kada je riječ o treneru prve momčadi – ističe Matić. 

Pitali smo ga hoće li se momčad dodatni pojačati za drugi dio sezone?

 - Vidjet ćemo. Ako ćemo i dovoditi a nastojat ćemo da to budu mladi, perspektivni igrači, jer kako smo kazali, to je naša orijentacija – odgovara.

Jedan od onih iskusnijih u momčadi je Mehmed Alispahić. Hoćemo li ga i u drugom dijelu prvenstva gledati u bijelom dresu?

 - Sjest ćemo i razgovarati. Naša je želja da Alispahić i dalje bude dio naše momčadi, ali treba vidjeti koji su njegovi planovi i želje – kaže Matić. 

Vodički nogometaši neće imati puno vremena za odmor. Pripreme bi, naime, trebale početi već 10. siječnja, a prvenstvo se nastavlja 19. veljače, kada na Račice stiže županijski rival Zagora.

 - Dobro ćemo se pripremiti i vjerujem nastaviti u istom stilu kao i što smo okončali prvi dio sezone, pobjednički – zaključio je Ivica Matić. 

djelomob1.jpg