Svibanj 01, 2020 4861

Trebale su biti domaćini i organizatori ovogodišnjeg Regionalnog prvenstva mažoretkinja Hrvatske

Vodiške mažoretkinje u doba korone: Strunjače i dvorane zamijenili tepisi i dnevni boravci

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Teško je bilo i Vodiškim mažoretkinjama koje su se ove godine posebno potrudile naučiti 30 novih koreografija, pogotovo curama kojima je ovo bilo prvo natjecanje, da sve ono što su naučile i naporno vježbale 3 mjeseca, kao i svu novu odoru koju su posebno šili, neće moći otplesati ni pokazati pred publikom, svojim obiteljima, drugim timovima i sudcima. Posebno im je žao što je do daljnjeg otkazano Državno koje je trebalo biti u svibnju te Europsko i Međunarodno koje ih je očekivalo u lipnju.

-    Našem Klubu, curama i roditeljima je bilo tužno čuti da nam se treninzi prekidaju i da ih duže vrijeme nećemo moći održavati kao i da su sva natjecanja koja su nas čekala kroz ožujak, svibanj i lipanj otkazana ili postala upitna, priča nam Antonija Skočić, predsjednica Vodiških mažoretkinja.

Najviše im je žao što nisu mogli održati svoje prvo ovogodišnje veliko natjecanje kojeg su ujedno bili domaćini i organizatori u cijelosti, Regionalno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske – jug, koje se trebalo odražavati  14.- 15. travnja u sportskoj dvorani Čista Velika. Na tom su se natjecanju trebali okupiti svi timovi od sjevera Istre do juga Dalmacije, a njihove najmlađe članice minime kao i grandseniorke bi imale svoj prvi veliki nastup i natjecanje u dvorani.

-    Cijelom Klubu kao domaćinu i organizatoru natjecanja nije bilo svejedno jer je velik psihički i fizički trud uložen u organizaciju i uređenje dvorane kao i utrošena velika financijska sredstva za ovo natjecanje za koje smo sve do 13. 03. imali odobrenje za održavanje, a onda smo zadnji dan dobili preporuku da se natjecanje ne održi i konačno zabranu održavanja svih sportskih natjecanja.

Zadnji dan treninga s djecom su proveli u igri i razgovoru o koreografijama, natjecanjima, pauzi koja ih ček i virusu koji nam je došao. Djeci su dodatno pojasnili cijelu situaciju, podijelili letke o vođenju higijene i načinu ponašanja u ovom periodu koje nas čeka i dogovorili se kroz ovo vrijeme pauze redovno čuti i davati zadatke i vježbe za kućne treninge. 

-    Nakon male pauze od tjedan dana, 23. ožujka smo krenuli s kućnim treninzima i kroz prva dva tjedna sa svim curama smo odradili online ponavljanje svih grupnih koreografija kod kuće, a iduća dva tjedna ponavljanje mini formacija, trio, duo i solo koreografija. Našim minimama poslali smo snimke vježbi tijela i štapa i dali zadatak da ih odrade sa svojim roditeljima kroz taj period. 

Također, na stranici Kluba postavili su nekoliko kratkih plesnih vježbi koje cure mogu kući raditi. Nakon ponavljanja svih koreografija sve su imale zadatak zadnji vikend snimiti sve svoje koreografije i poslati trenerici na pregled i tako su cure dobile prve  bodove za svoj trud i rad kod kuće.

-    Nakon toga cure su imale zadatak osmisliti svoju koreografiju sa štapom, pomponima ili bez rekvizita i poslati svoje snimke trenerici, koja je sve snimke pripremila kao kolaž i dostavila našem Hrvatskom i Svjetskom Savezu povodom obilježavanja Međunarodnog dana plesa 29. 04. 2020., a na našoj stranici smo kratkom objavom obilježili taj dan. 

Članice su aktivno sudjelovale i u obilježavanju dana osoba s Downovim sindromom 21. ožujka i sa svojim ukućanima napravili slike sa šarenim čarapama. Kako i drugi klubovi i Savezi nemaju trenutno treninge ni natjecanja u dogovoru sa njima organiziraju prijave i sudjelovanje u online natjecanjima kroz mjesec svibanj i lipanj pa su u pripremi slanja koreografija koje su ranije odrađene.

-    Svim našim dragim članicama poručujemo da još malo izdrže ovu izolaciju, vježbaju kod kuće svoje koreografije da ih ne zaborave i da sa nestrpljenjem čekamo naše prve treninge, poručila im je trenerica Antonija.

djelomob1.jpg