Svibanj 07, 2020 4323

Plaža kao scena. Bravo cure!

Twirling klub Vodice aktivno trenira i radi i u doba korone, a snimili su i prikladan video

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Kao i ostali sportaši tako su i sportašice našeg Twirling kluba „Vodice“ morale prisilno prekinuti svoje treninge i pripreme za nadolazeća natjecanja, što im nije bilo drago, pogotovo iz razloga što su ih u ovoj godini očekivala jako dobra natjecanja od kojih su cure očekivale i dobre rezultate. 

-    Nove i mlađe članice očekivalo je u mjesecu svibnju polaganje elemenata škole 1 i 2, naše starije natjecateljice su se spremala za Regionalno prvenstvo Hrvatske u twirlingu i Međunarodno natjecanje u twirlingu u lipnju, a Klub je trebao organizirati i biti domaćin Seminara gimnastike i plesa te kondicijskih vježbi twirlera u mjesecu lipnju. Sve to prebačeno je za jesen kada natjecateljice uz ova natjecanja očekuje još i Kup propisanih elemenata, Kvalifikacije za Državno prvenstvo i Državno prvenstvo Hrvatske te obvezni Seminar iz twirlinga u organizaciji Hrvatskog twirling saveza, priča nam trenerica Antonija Ivas Skočić.

Također, neka domaća i međunarodna natjecanja u inozemstvu na koja su cure trebale ići, kao i razni ranije dogovoreni seminari, nastupi i manifestacije su otkazani ili prebačena za iduću godinu.

-    S obzirom da su sve naše članice ujedno i članice „Vodiških mažoretkinja“ cure i njihovi roditelji već su bili upoznati sa situacijom u svezi treniranja i natjecanja i sa svim informacijama u svezi pandemije, a mi smo im još dodatno podijelili letke u svezi ponašanja i mjera kojih se moraju pridržavati koje smo dobili od našeg Hrvatskog twirling saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Za vrijeme pauze od treniranja u dvorani curama su dali zadatak vježbati kod kuće elemente škole i one koreografije koje su pripremali za natjecanja kao i one vježbe koje je moguće izvoditi u skučenom i neadekvatnom prostoru: vježbe zagrijavanja i rastezanja tijela, neke gimnastičke elemente, plesne elemente i sl. kako bi bile spremne za treninge kada se bude moglo nastaviti sa njima.

{youtube}

}

-    Iako je pauza, naše sportašica aktivno su sudjelovale u obilježavanju Svjetskog dana twirlinga koji se obilježava 10. travnja 2020. pa su imale zadatak prikazati trening u skraćenom obliku i napraviti svoju koreografiju, a naše starije sportašice snimile su i kratki spot sa zadanom glazbom i elementima koji smo objavili na našoj stranici. Zajedno s ostalim Klubovima objavljen je na stranici Hrvatskog twirling saveza i poslan kao zajednički promotivni spot za našu zemlju u svijet, na što smo jako ponosne.

Također, cure aktivno spremaju svoje koreografija za online natjecanja koja će se održavati u mjesecu lipnju. Članice su aktivno sudjelovale i u obilježavanju dana osoba sa Downovim sindromom 21. ožujka i sa svojim ukućanima napravili slike sa šarenim čarapama koje su poslali Savezu i objavili na svojoj stranici, kao i u obilježavanju Međunarodnog dana plesa 29. travnja gdje su ranije osmišljene koreografije snimili i poslali svom Savezu.-    Isto tako, naše članice su i ove godine zajedno sa članicama „Vodiških mažoretkinja“ na simboličan način i u manjem broju sudjelovale u proslavi blagdana naše župe Našašće sv. Križa, Sv. Jelina i Dana Grada Vodica 03. svibnja Pa smo umjesto uobičajenog sudjelovanja u proslavi: budnica sa glazbom, procesija i sveta misa kroz jutro, defile kroz mjesto i naš Tradicionalni programa sa Vodiškim mažoretkinjama u popodnevnim satima, ove godine sudjelovali samo na svetoj misi i tako svojim klupskim trenerkama uveličali ovaj dan i dobili blagoslov za sve naše sportašice i Klub, kazala nam je trenerica Antonija.

Svim članicama i sportašicama, kao i svim drugim sportašima, poručuju da se čuvaju, kod kuće marljivo vježbaju i izdrže još malo, a svima žele što brži povratak na svoje treninge, vesela druženja, putovanja i natjecanja.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Svibanj 2020 15:16
djelomob1.jpg