Lipanj 10, 2020 4334 www.regate.com.hr

Vodičanin Tomislav Grubelić zajednom s Darkom Prižmićem ostvario dobar rezultat na najdugovječnijoj regati za dvočlane posade 'Sušac  100x2'

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Rekordno 25. izdanje najdugovječnije regate za dvočlane posade 'Sušac  100x2'  održano je proteklog vikenda

Od 54 jedrilice na startu kroz cilje je prošlo 46, a vrijedno je spomenuti kako je posada jedrilice  'Sillvana'  (PŠU 'Peliška jedra' iz Orebića) sa Darkom Prižmićem i Vodičaninom Tomislavom Grubelićem završila na osmom mjestu u korigiranom vremenu 24:18:08.

' Zadovoljni smo obzirom kakvi su sve brodovi sudjelovali , a mi i sa jedrilicom od devet metar. Nakon dana odgode radi orkanskog juga u subotu se startalo iz Splita i sve do Sušca bio je lagani maestral,  gotovo pa bonaca. Potrajalo je tako sve do nedjelje ujutro kada je počelo jugo. Jedrili smo taktički odlično, doduše u početku nakon starta smo bili malo 'zapeli', ali smo kasnije polako stizali i na kraju u cilj stigli kao 11. , a sa korigiranim vremenom zauzeli 8.mjesto. A što se tiče tog rekorda od prije trinaest godina isti i dalje  traje. Bila je to tada iznimno brza regata uz jako jugo, a imali smo  i sjajan brod, tada novi krstaš  'Adrija Azija' rekao je Darko Prižmić za Markopolosport.net dodajući da je mišljenja da će se taj rekord  usprkos sve modernijim i sofisticiranijim brodovima teško skoro oboriti.

djelomob1.jpg