15 Lis 2018
    4247

Gradsko vijeće Grada Vodica potvrdilo imenovanje ravnateljice vrtića Tamaris Tine Storić: Djelatnicima vrtića isplaćene plaće za rujan

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 13:08

Gradsko vijeće Grada Vodica na današnjoj 10. sjednici potvrdilo je imenovanje ravnateljice vrtića Tamaris Tine Storić koju je prošle godine nakon provedenog natječaja predložilo Upravno vijeće vrtića.

Naime, nakon žalbe jedne od kandidatkinja za ravnateljicu Upravni sud u Splitu poništio imenovanje Tine Valerije Storić. Upravni sud utvrdio je da je Tinu nezakonito imenovala gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, a ne Gradsko vijeće kako tumači sud. 

Vijećnica Liste našeg mista Meri Bandl Valeš u ime kluba zastupnika postavila je pitanje zašto je Hrvoje Perica postavljen za predsjednika Upravnog vijeća vrtića s obzirom da je u prethodnom predsjedavanju imao aferu zbog retroaktivne isplate plaća Ojdani Dunat kao i novca koji nije Grad uspio naplatiti tom prigodom čime je oštećen gradski proračun.

„Ovdje postoji situacija kako je Tina Storić primala plaću kao ravnateljica, a sud je poništio odluku o njenom imenovanju te će novo imenovanje produljiti mandat preko pet godina. Također, bile su kandidatkinje koje su imale više radnog iskustva, jedino ako razlog imenovanja Tine Storić nije bila stranačka pripadnost“ – rekla je Meri Bandl Valeš te spomenula do kada će se Vodice spominjati u lošem kontekstu jer je gospođa iz Šibenika, a ujedno i jedna od kandidatkinja za ravnateljicu izjavila kako će nastaviti s tužbom veznu za nepravilnosti kod natječaja.

Vezano za slučaj imenovanja ravnateljice vrtića odgovorila je gradonačelnica Nelka Tomić

„Nakon što je ravnateljicu Petru Kranjac u srpnju 2013. godine imenovalo Gradsko vijeće, na jedan upit tajnice Grada Zdenke Šimić stiglo je mišljenje od tadašnjeg Ministarstva uprave kako je izbor ravnatelja u nadležnosti izvršnog tijela tj gradonačelnice osim u iznimnim slučajevima. Na taj način je izabrana ravnateljica Gradske knjižnice, a rukovodeći se takvim mišljenjem, shodno tome ravnateljicu vrtića imenovala je gradonačelnica“ – naglasila je gradonačelnica Nelka Tomić

Pročelnik za finacije Hrvoje Perica referirao se na prozivke vijećnice Meri Bandl Valeš

„Kad sam došao kao predsjednik Upravnog vijeća zatekao sam na računu dječjeg vrtića Tamaris 0 kuna, a na kraju mandata ostalo je više od 200 tisuća kuna. Kao predstavnik Upravnog vijeća otkrio sam nepravilnosti u poslovanju Ojdane Dunat, međutim ja nisam ravnatelj da vodim taj postupak. Što se tiče slučaja o imenovanju Upravno vijeće postupilo je sukladno svojim ovlastima“ – rekao je Hrvoje Perica

Paralelno s današnjom Odlukom o imenovanju ravnateljice vrtića Tine Storić, djelatnicima vrtića Tamaris danas će biti uplaćene plaće za rujan.

Više pogledajte u video prilogu ispod 

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close