Bumba top desk
10 Srp 2019
    2457

Nastavlja se i dalje baviti političkim radom

Prestaje zastupnička dužnost SDP-ove Marije Alfirev; Evo kako je sažela proteklu godinu i pol

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Srpanj 2019 13:41
S obzirom na to da tišnjanski načelnik Ivan Klarin odlučio odmrznuti svoj mandat u Hrvatskom saboru, zastupnička dužnost Vodičanke Marije Alfirev jučer je prestala. Nakon godinu i pol zastupanja, Alfirev će nastaviti politički rad kroz tijela SDP-a.


Marija Alfirev došla je u sabor 11. studenog 2017. godine nakon Klarinovog zastupništva koji ga je odlučio staviti u mirovanje jer je kazao kako se mora baviti općinom.

- Bila sam svjesna činjenice da sam zamjena i da se u svakom trenutku može vratiti. Zbog razloga koje je naveo kad je odlazio očekivala sam da ću ostati do kraja mandata te bi mi bilo drago da jesam jer se u preostalih godinu dana moglo još mnogo toga napraviti, kazala je Marija Alfirev.

Prije sabora, Alfirev je bila ravnateljica Centra za socijalnu inkluziju te je tijekom svoje zastupničke dužnosti sudjelovala u brojnim raspravama i odborima koji su se ticali njene profesije.

- Nisam propustila ni jednu sjednicu i gdje god sam smatrala da mogu dati neki doprinos za kvalitetu života sam sudjelovala. Zadovoljna sam učinjenim, ali ocjenjuju me građani. Vidim da su primijetili, pogotovo u onim krugovima čije sam interese zastupala.

'Zacrtala' si je da će se i dalje baviti političkim radom koliko traje i ovaj saziv.

- Ima tema koje su započete, ali nisu dovršene. U suradnji s kolegama i kolegicama ću moći još toga potaknuti u saboru. U narednom razdoblju, kroz savjete za socijalnu politiku, osobe s invaliditetom i forum žena čeka me jednako tako intenzivan rad, iako u nešto drugačijem okružju, pa vas sve pozivam na daljnju suradnju, najavila je Alfirev.

Na svom Facebook profilu je sažela nešto više od protekle godine i pol:

„Od borbe da psihoterapeuti dobiju svoj zakon, da edukacijski rehabilitatori imaju svoj status i priznanje struke ma gdje radili, da Centar za socijalnu skrb Šibenik dobije svoj i kvalitetniji prostor, da se poveća minimalna zajamčena naknada, da se povećaju naknade za ogrjev, da se životnim partnerima omogući udomljavanje, da se poštuju ljudska prava u najširem smislu, da se poboljša status osoba s autizmom, da se uspostavi sustav rane intervencije, da se uspostavi dostupan, besplatan i za ženu dostojanstven postupak prekida trudnoće, da se strože kažnjava pedofilija, da se svim osobama s invaliditetom omogući oslobađanje od plaćanja cestarine bez obzira imaju li u vlasništvu vozilo, da se građanski odgoj uvede u sve škole, da se osuđuje govor mržnje, pogotovo u javnosti i od osoba iz svijeta politike, da borba protiv korupcije mora postati naš prioritet, da se poreznom reformom poveća plaća srednjem sloju građana, a ne najbogatijima, da se bolje koriste sredstva EU fondova... Podnijela sam brojna zastupnička pitanja, sudjelovala u izradi prijedloga zakona, inicirala izmjene Zakona o cestama.
Hvala svima koji su mi pomogli da budem dobra zastupnica.“, stoji u njenom statusu.
djelomob1.jpg

Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close