25 Srp 2020 HRT Split
  1632

Žensko finale FDK Omiš: Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija klapi "Oršulice“ pripalo treće mjesto

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Žensko finale FDK Omiš: Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija klapi "Oršulice“ pripalo treće mjesto FB Klapa Oršulice

U petak 25.07. u Omišu održana je Završna večer ženskih klapa na kojoj je klapa Oršulice iz Vodica osvojila treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija.

Klapa Luše iz Splita prva je dok klapa Kapiric iz Zadra je druga. Nagrada publike nije dodjeljena jer je zbog kiše izostao izravni radijski i televizijski prijenos kojim je trebao biti proveden televoting.

Sat vremena prije početka završne Večeri počela je padati kiša zbog čega je otpao izravni radijski prijenos u programu Radio Splita i televizijski na Trećem programu Hrvatske televizije, uz televoting gledatelja i slušatelja HRT-a.  Zbog toga nije dodijeljena na koncu nagrada publike. 

S obzirom na sve okolnosti, ravnatelj Festivala bio je iznimno zadovoljan završnom večeri ženskih klapa. Nastupilo je njih 10 koje su pravo sudjelovanja stekle, umjesto nastupima u izbornim večerima, na osnovi video snimke koje su poslale Direkciji Festivala. Nakon 70 minuta čekanja da vremenske prilike omoguće početak programa, klape su započele sa svojim nastupima u kojima je najbolja bila prema ocjeni struke mlada ženska klapa "Luše" iz Splita, One su za jednu decimalu boda bile bolje od Zadranki iz klape "Kapric". "Oršulice" iz Vodica su bile treće.

Bila je to lijepa klapska večer koju su zaslužili svi - prije svega klape koje su se unatoč epidemiji uspjele kvalitetno pripremiti za svoj nastup, Direkcija Festivala koja jè uložila ogroman trud u organizaciju ove klapske manifestacije, naša HRT koja godinama prati Festival, te gledatelji koji su strpljivo čekali na početak finala. Ovakvu bi publiku svaka manifestacija mogla poželjeti.

Izvor HRT Split

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close