Rujan 02, 2020 3903

OŠ Vodice objavila upute za predmetnu nastavu: Škola počinje 7. rujna, evo što se očekuje od učenika i roditelja

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Škola počinje 7. rujna, a osnovno je pravilo da treba održavati distancu, dok će maske biti obvezne samo za učenike viših razreda i to u hodnicima, u učionama ne.
Detaljne upute pogledajte ispod

Upute za predmetnu nastavu (5. - 8. razred)

-    Učenici svakodnevno trebaju kod kuće prije odlaska u školu izmjeriti tjelesnu temperaturu i zapisati je u posebnu bilježnicu koju nose stalno sa sobom.
-    U vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ne mogu ulaziti osobe koje imaju povišenu tjelesnu temperaturu ( više od 37.2 °C ), respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19, a osobito ako su u samoizolaciji.
-    Roditeljima i skrbnicima se ne dopušta samostalni ulazak u školu.
-    Roditelji i skrbnici komuniciraju s razrednicima putem službenog (školskog) maila razrednika ili mobitela.
-    Obavezna dezinfekcija pri ulasku u školu, a tijekom dana redovitije pranje ruku sapunom i vodom.
-    Maske su obavezne na školskim hodnicima.
-    Maske u učionici nisu potrebne.
-    U učionici učenici sjede po rasporedu kako ih je razrednik razmjestio, nije dopušteno premještanje.
-    Ulaz u školu odvijat će se po točno određenom rasporedu.
-    Treba izbjegavati nepotrebno zadržavanje na hodnicima.
-    Tijekom velikog odmora učenici će u pravilu boraviti u učionici, u slučaju lijepog vremena mogu uz pratnju nastavnika izaći u školsko dvorište s tim da se pazi da ne dođe do miješanja učenika s drugim razrednim odjelima.
-    Tijekom nastave strogo je zabranjeno napuštanje područja škole.
-    Nakon nastave strogo je zabranjeno zadržavanje u školi i oko škole.
-    Ako netko zakasni na nastavu, u školu ulazi isključivo na Glavni ulaz.
-    Ako učenik ne prima marendu u školi, sa sobom treba ponijeti marendu i bočicu vode ili soka.
-    Strogo je zabranjeno dijeljenje i posuđivanje pribora, bojica, flomastera… i drugih predmeta s drugim učenicima.
 

Organizacija nastave:

-    Razred 5.a će biti u učionici br. A1 i ulaziti u školu na Glavni ulaz škole osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 5.b će biti u učionici br. A9 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 5.c će biti u učionici br. A16 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 5.d će biti u učionici br. A8 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 6.a će biti u učionici br. A1 i ulaziti u školu na Glavni ulaz osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 6.b će biti u učionici br. A8 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 6.c će biti u učionici Likovne kulture i ulaziti u školu na Glavni ulaz osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 6.d će biti u učionici br. A16 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 6.e će biti u učionici br. A9 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 7.a će biti u učionici likovne kulture i ulaziti u školu na Glavni ulaz osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 7.b će biti u učionici br. A5 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 7.c će biti u učionici br. A17 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 7.d će biti u učionici br. A15 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 8.a će biti u učionici br. A18 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 8.b će biti u učionici br. A5 i ulaziti u školu na Ulaz 3 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 8.c će biti u učionici br. A15 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
-    Razred 8.d će biti u učionici br. A17 i ulaziti u školu na Ulaz 2 osim kad im je po rasporedu prvi sat TZK ili Informatika.
 

-    Ako je prvi sat Informatika onda ulaze iz dvorišta direktno u učionicu, a ako je TZK onda ulaze sa strane igrališta u svlačionice i dvoranu.
-    Nastavni sat je skraćen i traje 40 min, a nastava će se odvijati u dvije smjene.

o    Smjena A: 1., 3., 5. i 7. razredi; prvi tjedan popodne
o    Smjena B: 2., 4., 6. i 8. razredi; prvi tjedan ujutro

-    Jutarnja smjena počinje u 8:00, šesti sat završava u 12:40, a popodnevna počinje u 14:00, šesti sat završava u 18:40.
-    Sve predmete osim nastave Tjelesne i zdravstvene kulture i Informatike učenici će imati u istoj učionici, oni se neće seliti iz učionice u učionicu nego će nastavnici dolaziti njima.
-    Na Informatiku će ulaziti kroz vanjski ulaz, a izlaziti kroz školu kraj školske dvorane.

Raspored zvona

1.

8:00- 8:40

 

 

Veliki odmor, u trajanju od 20 min, će biti organiziran u vremenu od 9:30 – 11:10 ovisno o rasporedu pojedinog razrednog odjela.

14:00 – 14:40

 

Veliki odmor, u trajanju od 20 min, će biti organiziran u vremenu od 15:30 – 17:10 ovisno o rasporedu pojedinog razrednog odjela.

2.

8:45 – 9 :25

14:45 – 15:25

3.

9:30 – 10:30

15:30 – 16:30

4.

10:30 – 11:10

16:30 – 17:10

5.

11:15 – 11:55

17:15 – 17:55

6.

12:00 – 12:40

18:00 – 18:40

*na veliki odmor idu max 3 razreda u isto vrijeme uz pratnju nastavnika

 

Tags
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Rujan 2020 15:23
djelomob1.jpg