Bumba top desk
02 Ruj 2020
  1220

Iako se u skorije vrijeme ne planiraju izleti, naše mališane će razveseliti skori završetak radova u dvorištu centralnog objekta i igrališta u Čistoj Velikoj

Pod novim epidemiološkim pravilima krenula je i nova pedagoška godina

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Rujan 2020 21:31

Više od 250 vodičkih mališana od ponedjeljka se vratilo u svoje vrtiće u kojima je počela nova pedagoška godina koja je po mnogočemu atipična. Zbog rada u uvjetima pandemije u vrtićima su propisani strogi protokoli prilikom dolazaka i odlazaka djece, kao i za vrijeme njihovog boravka u objektima. No, iz Tamarisa poručuju kako će se i uz maksimalne mjere opreza truditi da djeci bude ugodno i ne zaborave uživati.

-    Ulazimo u jesen s novim mjerama, no jako smo pozitivni i ne želimo strahovati, ali smo prihvatili situaciju i za sada sve dobro funkcionira. Poduzeli smo sve mjere kako bi osigurali sigurnost i zdravlje djece i svih s kojima će djeca biti u kontaktu maksimalno koliko je to u našoj moći. Ipak, pričamo o profesiji u kojoj socijalna distanca nije u potpunosti izvediva i djeci koja ne smiju biti uskraćena igre ni utješnog zagrljaja, kazala je Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Predaja djece odvija se na vanjskim vratima, skraćeno je vrijeme boravka roditelja u vrtiću za vrijeme adaptacije uz određeni termin, ulazak u vrtić moguć je isključivo uz masku i dezinfekciju ruku, a promjena su imali i u radu dežurstva. 

-    Svakodnevno mjerimo temperaturu, nema miješanja skupina te pazimo da djelatnici uvijek rade istu smjenu. Onaj djelatnik koji ulazi u odgojne skupine, primjerice spremačica koja dijeli doručak i ručak, sve skupine obilazi s maskom te se ne susreće s djelatnicom iz druge smjene. To je i nužno kako se ne bi dogodilo da cijeli tim mora u izolaciju.

 

U slučaju pozitivnog testa na covid, bilo da je riječ o djetetu ili odgojiteljici, čitava skupina ide u dvotjednu izolaciju. Sve ostale upute i pravila možete pronaći OVDJE, a neki naputci su ostali isti uz pojačane mjere opreza, ali i odgovornost svakoga ponaosob.

-    Kad dijete ima temperaturu ili se ne osjeća dobro ne može ići u vrtić. Također, ako dijete samo kihne više puta mi ga ne možemo odmah poslati kući ili ga zbog kašlja isključiti cijelu godinu. Nećemo raditi paniku ni oko svake temperature koje su u vrtićkoj dobi jako česte i normalne. Važno je istaknuti i ulogu naše medicinske sestre čija nam je pomoć od iznimne vrijednosti, pogotovo u ovoj situaciji, naglasila je ravnateljica.

Sve se odvija unutar skupina, a u skorije vrijeme se ne mogu planirati izleti, predstave ni bilo kakva gostovanja. Ipak, mališane će razveseliti skori završetak radova u dvorištu centralnog objekta i igrališta u Čistoj Velikoj koji se očekuje sredinom ovog mjeseca.

Također, ove je godine od 112 novih zahtjeva za upis djece upisano njih 72, a na listi čekanja su uglavnom ostali jasličari. Dvije su nove odgojne skupine za jasličare (14 djece) i vrtić (16 djece) pa dječji vrtić Tamaris sada ima ukupno 12 skupina u Vodicama i jednu u Čistoj Velikoj.
 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena
  Information
  Podijeli
  Information

  Četiri klapska pivača na Rudini čekaju boja vrimena

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close