Rujan 02, 2020 1719

Iako se u skorije vrijeme ne planiraju izleti, naše mališane će razveseliti skori završetak radova u dvorištu centralnog objekta i igrališta u Čistoj Velikoj

Pod novim epidemiološkim pravilima krenula je i nova pedagoška godina

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Više od 250 vodičkih mališana od ponedjeljka se vratilo u svoje vrtiće u kojima je počela nova pedagoška godina koja je po mnogočemu atipična. Zbog rada u uvjetima pandemije u vrtićima su propisani strogi protokoli prilikom dolazaka i odlazaka djece, kao i za vrijeme njihovog boravka u objektima. No, iz Tamarisa poručuju kako će se i uz maksimalne mjere opreza truditi da djeci bude ugodno i ne zaborave uživati.

-    Ulazimo u jesen s novim mjerama, no jako smo pozitivni i ne želimo strahovati, ali smo prihvatili situaciju i za sada sve dobro funkcionira. Poduzeli smo sve mjere kako bi osigurali sigurnost i zdravlje djece i svih s kojima će djeca biti u kontaktu maksimalno koliko je to u našoj moći. Ipak, pričamo o profesiji u kojoj socijalna distanca nije u potpunosti izvediva i djeci koja ne smiju biti uskraćena igre ni utješnog zagrljaja, kazala je Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Predaja djece odvija se na vanjskim vratima, skraćeno je vrijeme boravka roditelja u vrtiću za vrijeme adaptacije uz određeni termin, ulazak u vrtić moguć je isključivo uz masku i dezinfekciju ruku, a promjena su imali i u radu dežurstva. 

-    Svakodnevno mjerimo temperaturu, nema miješanja skupina te pazimo da djelatnici uvijek rade istu smjenu. Onaj djelatnik koji ulazi u odgojne skupine, primjerice spremačica koja dijeli doručak i ručak, sve skupine obilazi s maskom te se ne susreće s djelatnicom iz druge smjene. To je i nužno kako se ne bi dogodilo da cijeli tim mora u izolaciju.

 

U slučaju pozitivnog testa na covid, bilo da je riječ o djetetu ili odgojiteljici, čitava skupina ide u dvotjednu izolaciju. Sve ostale upute i pravila možete pronaći OVDJE, a neki naputci su ostali isti uz pojačane mjere opreza, ali i odgovornost svakoga ponaosob.

-    Kad dijete ima temperaturu ili se ne osjeća dobro ne može ići u vrtić. Također, ako dijete samo kihne više puta mi ga ne možemo odmah poslati kući ili ga zbog kašlja isključiti cijelu godinu. Nećemo raditi paniku ni oko svake temperature koje su u vrtićkoj dobi jako česte i normalne. Važno je istaknuti i ulogu naše medicinske sestre čija nam je pomoć od iznimne vrijednosti, pogotovo u ovoj situaciji, naglasila je ravnateljica.

Sve se odvija unutar skupina, a u skorije vrijeme se ne mogu planirati izleti, predstave ni bilo kakva gostovanja. Ipak, mališane će razveseliti skori završetak radova u dvorištu centralnog objekta i igrališta u Čistoj Velikoj koji se očekuje sredinom ovog mjeseca.

Također, ove je godine od 112 novih zahtjeva za upis djece upisano njih 72, a na listi čekanja su uglavnom ostali jasličari. Dvije su nove odgojne skupine za jasličare (14 djece) i vrtić (16 djece) pa dječji vrtić Tamaris sada ima ukupno 12 skupina u Vodicama i jednu u Čistoj Velikoj.
 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Rujan 2020 21:31
djelomob1.jpg