30 Ruj 2020
  2200

Otvoreno dječje igralište u Čistoj Velikoj

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Dječji tjedan, koji se održava u prvom punom tjednu listopada, ima za moto „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“. Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarenju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu a igra je pravo djeteta (Prema Konvenciji o dječjim pravima) 

Na inicijativu ravnateljice DV Tamaris i predsjednice Koordinacijskog odbora „Grad Vodice – Grad prijatelj djece“ Tine-Valerije Storić, Grad Vodice kao Grad prijatelj djece, Dječji vrtić Tamaris Vodice i Mjesni odbor Čiste Velike pokrenuli su projekt izgradnje dječjeg igrališta u Čistoj Velikoj. 

Na postojećoj lokaciji uklonjen je nedovršen objekt star preko 30 godina kojem je prijetila opasnost od urušavanja, a izgrađeno je dječje igralište. 

-    Na ovom mjestu bila je napuštena stara zgrada za koju se mislilo da bi se mogla iskoristiti za nekakve prostorija društvenog doma, međutim vrijeme je pokazalo da bi bilo interesantnije napraviti igralište za djecu, pošto je sam vrtić blizu – rekao nam je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo

Igralište je opremljeno igralima premještenima s dvorišta Dječjeg vrtića Tamaris na kojem su postavljena nova igrala. Projekt izgradnje dječjeg igrališta dio je projekta o uređenju trga u Čistoj Velikoj. 

Otvorenju igrališta nazočili su predstavnici Grada Vodica, dječjeg vrtića Tamaris, fra Božo Duvnjak i roditelji koji su pripremili ukusnu zakusku.

-    Na upravnom vijeću Dječjeg vrtića Tamaris dobili smo prijedlog od ravnateljice za izgradnju dječjeg igrališta pored samog izdvojenog objekta vrtića Tamaris u Čistoj Velikoj. Prijedlog smo ocijenili hvale vrijedan, uputili ga prema Gradu, koji je prihvatio projekt uz ukupnu vrijednost cca 250 tisuća kuna – rekao nam je Hrvoje Perica, predsjednik Upravnog vijeća "Tamarisa" i pročelnik Gradskog upravnog odjela za financije i javne prihode

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close