Bumba top desk
24 Lis 2020
  2149

Pogledajte Idejno rješenje nove Sportske dvorane Račice

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Subota, 24 Listopad 2020 20:19

Na stranicama projektnog ureda NOPS objavljeno je idejno rješenje Sportske dvorane Račice

Nova sportska dvorana nalazi se unutar sportsko rekreacijske zone Račice smještene na rubu Vodica gdje se još nalaze nogometno igralište sa tribinama i pratećim sadržajima, budući turistički centar za posjetitelje te središnje parkiralište. Glavni ulaz je projektiran iz natkrivenog prolaza smještenog na jugoistočnom uglu gdje se nalazi ulaz za korisnike i gledatelje. Zaštićeni prolaz omogućuje povezivanje različitih nivoa terena koji se razlikuju za visinu jedne etaže od jugozapada do sjeveroistoka.

Projektirana je trodjelna dvorana sa tribinom za smještaj petstotinjak gledatelja, pratećim garderobama i sanitarijama, te mala trim dvorana sa teretanom. Predviđeno je sportsko borilište dimenzija cca 27x45 m koje uključuje rukometni teren, te tri košarkaška igrališta koja se pomičnim zavjesama mogu podijeliti u zasebne segmente dvorane koji se koriste neovisno. 

Dvorane sa nosačima velikih rasponima donekle koristi logiku tehničkih rješenja velikih hala sa prefabriciranim elementima, te tako omogućuje bržu i ekonomičniju izgradnju.

Jugozapadno pročelje je projektirano sa vertikalnim, tlocrtno blago zarotiranim, prefabriciranim elementima koji služe kao zaštita od sunca, ali omogućuju poglede prema interijeru dvorane i tako već na ulazu najavaljuju sportska događanja.

Nasuprotna sjeveroistočno pročeje je riješeno ostaklenjem ispred kojeg se nalazi kolonada čeličnih okvira koji osim funkcije zasjenjenja služe i za odvodnju sa krova.

Jugoistočni zabatni zid uz glavni ulaz je riješen sa nosivom konstrukcijom čeličnih profila  koji nose gabione sa kamenjem. Nekadašnji suhozidi su interpretirani suvremenom prefabriciranom gradnjom koja na različite načine uključuje kamen, u gabionima ili kao fasadni dio betonskih prefabrikata.

Podsjećamo da je gradonaćenica Vodica Nelka Tomić na Aktualnom satu jedne od prethodnih sjednica Gradskog vijeća rekala kako je zajedno sa svojim službama, dogradonačelnikom Stipom Bosotinom i predsjednikom vijeća Marinom Mikšićem samozatajno, bez puno „buke“, u zadnjih dvije godine intenzivno rješavala taj problem.

"U gradu imamo mnogo sportaša s puno uspjeha i sama sam sportašica te smatram da jedan grad poput Vodica zaslužuje sportsku dvoranu. Otkupljeno je 8000 m2 koje se naslanjaju na nogometni stadion i dvorana bit će uklopljena u jedinstvenu cjelinu ŠRC Račice. Napravljen je Idejni projekt, dovršava se projektna dokumentacija, nakon čega je u planu njezina izgradnja" - izjavila je tada gradonačelnica Nelka Tomić

U prilogu preuzmite Nacrte dvorane

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima
  Information
  Podijeli
  Information

  Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Domaća radinost PokloniDomaća radinost Pokloni
Sve za domZa prodaju
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close