11 Stu 2020
  1653

Od sutra počinju nove epidemiološke mjere

U Šibensko-kninskoj županiji 69 oboljelih, pet s područja Vodica

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Studeni 2020 12:10
U Šibensko-kninskoj županiji 69 oboljelih, pet s područja Vodica ilustracija: Pixabay.com

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 69 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 17 ih je s područja Šibenika, 11 s područja Drniša, devet s područja Knina, pet s područja Vodica, tri s područja Pirovca, dvije s područja Bilica te po jedna osoba s područja Promine, Tribunja, Primoštena, Ružića i Ervenika.

Oboljelo je i osmero korisnika te jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek, podružnica Šibenik.

Također, oboljelo je i osam osoba koje trenutno borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

23 osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 215 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 91 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 700 osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, donio je Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije, koja stupa na snagu 12.studenoga 2020.

Odlukom se zabranjuje održavanje svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima smije biti najviše onoliko natjecatelja i službenih osoba koliko je dopušteno prema natjecateljskom propisniku za svako pojedino sportsko natjecanje.
Na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama i izložbama u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ograničava se radno vrijeme svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22:00 sata.

Zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koji pružaju uslugu smještaja i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.

Na vjerskim obredima u zatvorenom prostoru broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora,  na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4m2 površine.

Preporuča se sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.

Preporuča se organizatorima privatnih okupljanja da ista ne održavaju, a ako se privatno okupljanje ipak održava preporuča se ograničavanje okupljanja na članove istog ili što manjeg broja povezanih kućanstava.

Preporuča se da se sjednice predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave održavaju putem videokonferencije ili drugih tehnologija za održavanje sastanaka na daljinu.

Preporuča se poslodavcima da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje minimalnog fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće.

Molimo građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close