05 Lip 2015
  2443

Vodički umjetnik Roko Ivanda otvara Kulturno ljeto Krapanj – Brodarica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Lipanj 2015 14:19
Vodički umjetnik Roko Ivanda otvara Kulturno ljeto Krapanj – Brodarica Foto: www.mok.hr

Prvi put do sada svi su se na Krapnju i u Brodarici ujedinili i zajedničkim snagama osmisli i organizirali program Kulturnog ljeta u kojem će ove godine biti sadržaji za različite generacije i za ljude različitih ukusa, kako su organizatori najavili na današnjoj konferenciji za novinare. - prenosimo sa portala ŠibenikNews

Kulturno ljeto otvara se danas izložbom radova slikara Roka Ivande naziva „Između neba i zemlje" u Muzej-uljari sv. Lovre.

Ivanda će u Muzej – uljari sv. Lovre na Krapnju izložiti 21 sliku koje sam autor stilski svrstava u koloristički ekspresionizam, a rađene su tehnikom akrila na platnu. Ivanda će i na ovoj izložbi ostati vjeran svojoj glavnoj inspiraciji i umjetničkoj preokupaciji, a to su intimni, simbolični doživljaji zavičaja.

Roko Ivanda u Muzej – uljari na otoku Krapnju izlaže na poziv Turističke zajednice Krapanj – Brodarica, a bit će to izvrsna prilika za upoznavanje s novim radovima slikara kojeg posebno pamte Šibenčani. On je naime svoju prvu samostalnu izložbu imao 1991. godine u Krešimirovom domu u Šibeniku. Ta izložba bila je prvi kulturni događaj u Šibeniku nakon slavne Bitke za Šibenik i uspješne obrane grada od agresora. Od tada do danas Ivanda se nametnuo svojim prepoznatljivim stilom, a na Krapanj dolazi s reputacijom umjetnika koji se prije nepune dvije godine proslavio velikom izložbom u sklopu European Jazz @ UCLA festivala u SAD-u.

Nakon otvaranja izložbe koje je zakazano za 19 sati, MO i TZ Krapanj – Brodarica pripremili su glazbeni program u okviru kojeg će uz vodičku žensku klapu „Orušulice" i domaći KUD „Spužvar" nastupiti i šibenski glazbenik Svetin Milutin Mačak, a za nastup su se pripremili i brodarički glazbenici Nikola Jurić i Tomislav Bergam.

Ovogodišnje Kulturnog leta Krapanj – Brodarica atraktivnije je i bogatije nego ikada. Izložbe slika osim Roka Ivande pripremili su Zdravko Cota, Ante Bergam i Saša Tanfara Franić te Vladimir Mihoković - Miha, planirane su čak dvije večeri poezije zatim dječja olimpijada, niz folklornih programa, promenade klapa i kulturno umjetničkih društava, ljetne filmske večeri, glazbeni festivali „Kampus prijatelji" i „Unplugged prijatelji",, plivačka natjecanja, nogometni turnir i niz drugih programa duž cijele krapanjsko – brodaričke rivijere od plaže „Rezalište" do otoka Krapnja.

Izvor vijesti i foto: www.mok.hr

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close