Rujan 29, 2017 3059

5. Kreativni dani Fausta Vrančića

Tri dana dinamičnog i raznovrsnog programa predavanja, prezentacija, radionica i edukacija namijenjenih svima

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

5. Kreativni dani Fausta Vrančića započeli su jutros brojnim radionicama na kojima su sudjelovali mališani iz dječjeg vrtića Tamaris te osnovnoškolci iz Čiste Velike, a nastavljeni su zanimljivom i korisnom raspravom o zbrinjavanju otpada na otocima. Na raspravi koja je u službenom dijelu trajala više od dva sata mnogobrojni zainteresirani žitelji otoka su iz prve ruke od Stanka Birina, direktora tvrtke Leć d.o.o. koja je koncesionar za otok Prvić te Tanje Gusić Dobre iz županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove saznali koja su rješenja i mogućnosti boljeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja otpada na otoku Prviću

 

Službeno otvorenje festivala održano je u popodnevnim satima kada je u prostorijama Dva bunara uz zakusku održano otvaranje izložbe fotografija Ane Vlahov i Tomislava Zebića. Kako bi i starije stanovništvo otoka zainteresirali za festival, prije službenog otvorenja ispred prostorija Dva bunara organizirano je besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine kisika u krvi.

0-02-05-925b00c2df40fef1462c03165a82c459c6d0b983996a1b5a831cb391e3bd6e05_full.jpg

 

Programski najbogatiji dan festivala je subota kada će uz radionice termotiska, keramike, grafiterske , likovne, muzičke i radionice plesa na svili, održati teleskopsko promatranje sunca i prezentacije suhozidne tehnike gradnje.

Također agronom Pero Grgić će održati edukativno predavanje o ljekovitom bilju, a njegova kolegica Ana Bebić će to bilje doslovno skuhati na radionici i tako pokazati kako možemo iskorištavati prirodne otočke resurse. Pokret otoka će prezentirati svoje djelovanje te će se uz njihovo predstavljanje razgovarati i o Zakonu o otocima koji je u pripremi. Fausta će posjetiti i najpoznatija šibenska "vještica", Sandra Barešin, magistrica etnologije iz Muzeja grada Šibenika, koja će se ovdje susresti sa sociologinjom Andrijanom Parić na u razgovoru pod nazivom 'Od šibenskih vještica do eko-poduzetnica´.

Više o festivalu i organizatorima pogledajte u video prilogu

Poslijednja izmjena dana Petak, 29 Rujan 2017 22:47
djelomob1.jpg