Bumba top desk
22 Sij 2014
  3920

Napokon "Napokon"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svi 2014 21:05

napoko-riva
Sjećam se kao sad davnog ljeta 1978. godine kada sam na Rudini s nestrpljenjem čekao nastup domaćeg vokalno-instrumentalnog sastava. Ustvari, najviše me zanimalo kako će zvučati piljenje drva na cirkularu sa zvucima rock glazbe.

Zvukovi pilanja drva masline, smokve, mendule, višnje i trišnje ukomponirani u legendarnu pjesmu "Gimme some loving" bili su vrijedni nestrpljivog čekanja. Stoga ćemo se prisjetiti sastava uz kojeg su se zabavljale mnoge generacije u našem mjestu.
Naravno, to je grupa Napokon.

Za potrebe ovog članka, sastao sam se s tadašnjim članovima grupe Napokon, Vladimirom Rocom (Rade Kokić) i Gorkim Furlanom (Mede), koji su s veseljem pričali o prošlim danima.

Prvu postavu grupe, koja je osnovana 1977. godine, sačinjavali su Nebojša Lakić (orgulje), Zrinski Pelajić (solo gitara), Vladimir Roca (bas gitara) i Gorki Furlan (bubnjevi), a pridruženi članovi su bili Emil Šprljan, Mrša Ante i Jura Motloch. Naime, tada u Vodicama više od deset godina nije postojala niti jedna muzička grupa, pa otuda i ime Napokon.

terasa-olmpija

Svoj prvi javni nastup u ovom sastavu imali smo na proslavi 50-te godišnjice Vodičke glazbe i od tada su se nizali nastupi na zabavama, feštama, po hotelima i na dočecima novih godina sve do 90-tih godina prošlog stoljeća. Sredina nas je jako dobro prihvatila, a najviše pažnje posvetili smo višeglasnom pjevanju. Pored skladbi drugih, uglavnom rock sastava, imali smo i par vlastitih kompozicija – kazao je Vladimir Roca.

Kao i svaka novoosnovana grupa i mi smo imali niz problema koje smo rješavali uglavnom sami. Sve instrumente, pojačala i razglas kupili smo vlastitim sredstvima, radeći po građevini.
Međutim, sve smo radili s velikom ljubavlju, entuzijazmom i radovali se svakoj probi i nastupu - naglasio je Gorki Furlan.

vodicka-festa

Na kraju razgovora sugovornike sam upitao za mišljenje o mladim muzičkim snagama iz našeg mjesta.

Imaju energije, volje i znanja, poneki nas čak i oduševljavaju, ali smo primijetili da samo jedan pjevač pjeva, a ako u bandu nema višeglasnog pjevanja to za nas nije kvaliteta. Također mislimo da bi im se trebalo posvetiti više pažnje i pomoći financijski, a mi smo im na raspolaganju sa svojim savjetima i iskustvom – kazali su na kraju Gorki i Vladimir.

Osim fotografija iz Furlanovog albuma, nažalost nisam uspio doći do audio snimki grupe Napokon. Zahvaljujem Emilu Šprljanu što nam je ustupio video zapis s koncerta grupe Napokon osamdesetih godina na jednoj od Vodičkih fešti.

djelomob1.jpg

Najnovije
Saznajte kako teče radni dan „Kobra policajca“ i naučite prometna pravila

VIDEO: Tko su "Kobre"?

319 Stu 20, 2020
 • Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima
  Information
  Podijeli
  Information

  Kakva razlika: Jučer u kaputima, danas u kupaćim kostimima

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
MTB BiciklaMTB Bicikla
Sportska opremaZa prodaju
Gradilište Zatonska, prodajemGradilište Zatonska, prodajem
ZemljištaZa prodaju
Kuća za odmor Kuća za odmor
UslugeIznajmljivanje
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close