Travanj 10, 2021 2915

Na današnji dan točno prije trideset godina s emitiranjem je započela Televizija Vodice

Na današnji dan točno prije trideset godina s emitiranjem je započela Televizija Vodice Snimka zaslona
Ocjeni sadržaj
(26 glasova)

Nekadašnja Televizija Vodice odigrala je značajnu ulogu u Vodicama tijekom Domovinskog rata kada je ekipa od tridesetak volontera zabilježila preko tisuću sati video materijala o napadu i uspješnoj obrani Vodica u rujanskom ratu 1991. godine. Posebnu vrijednost imaju emisije o gospodarskom, kulturnom, obrazovnom, sportskom i vjerskom životu civilnog pučanstva Vodica u ratnim uvjetima.

Televizija Vodice, osim što je sama priređivala informativne emisije, bila je i cjelodnevni dežurni informator mještanima koji su u svakom trenutku na ekranu mogli pročitati upute kriznog stožera.

Kada je agresor žestoko napao sustav odašiljača i veza HRT-a s namjerom da ostvari informativnu blokadu, Televizija Vodice je putem satelitskog prijenosa dovodila signal u vodičke domove. Tih ratnih dana HTV se mogao gledati u Vodicama.

Da nije pandemije, obljetnica bi bila prigodno obilježena, a Grad Vodice dodijelit će Plakete ekipi televizije Vodice za doprinos u informiranju za vrijeme domovinskog rata, Ivici Bilanu – za snimak „Oba dva“ iz domovinskog rata te Nagradu Grada Vodica Ivan Kranjac, posmrtno – za dugogodišnji rad na video kronici Vodica.

 

Pogledajte i dokumentarni film "Podvizi i sudbine: Oba dva" iz 1991 godine koji je nastao u proizvodnji Dramskog programa Hrvatske Televizije te u režiji Dominika Zena

Tags
djelomob1.jpg