Studeni 15, 2020 4637

Odnedavno Michael Babić lakše korača kroz život

Zahvalan Bogu, obitelji, prijateljima i svim ljudima dobrog srca Michael Babić je napokon stao na noge

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Borba nije bila nimalo laka, ali danas ovaj mladić vedrog duha lakše ide kroz život.

Od 2014. godine Michael Babić se bori sa zloćudnim tumorom na koljenu. Otad do danas Michael je provodio dane odlazeći na kemoterapije, kontrole ili operacije.

Život mu je mogla olakšati jedino proteza koju zahvaljujući mnogim ljudima dobre volje i velikog srca danas i ima.

-    Protezu sam dobio prije otprilike 3 mjeseca.  Na početku nije bilo nimalo lako. Teško sam se privikavao osobito jer sam u međuvremenu imao i operaciju na preponama – započeo je Michael Babić svoju priču.

Ali, Genium X3 je iznimno dobra proteza, osobito za neravne terene te uzbrdice i nizbrdice koja je hrabrom mladiću u potpunosti promijenila život. 

-    Ne mogu riječima opisati koliko lakše i jednostavnije živim.  Koliko se dobro osjećam. Primarna bolest je nestala, a svi su nalazi dobri. Vježbam nekoliko puta dnevno, smršavio sam oko 7 kg, idem u teretanu i trudim se maksimalno da moj hod bude što bliže hodu zdravog čovjeka. Mogu sad reći da sam zadovoljan kako hodam, ali ima tu još puno prostora za napredak. Moji treneri i ljudi koji se bave protetikom su zadovoljni mojim razvojem te hvale moj pristup – nastavlja borac Michael.

A put do dobivanja proteze nije bio nimalo lak. Medutim, kada uz sebe imaš iznimnu obitelj, prave prijatelje i ljude dobre volje proteza je stigla brže nego je Michael mogao i zamisliti.

-    Kada mi se dogodila bolest jedini mogući način hodanja je bio pomoću proteze.  Obitelj i najbliži prijatelji su odmah došli na ideju da se prikupe sredstva. Nije prošlo ni nekoliko dana, a već su počele pristizati uplate. Vrlo brzo se priključila i udruga Daj 5 od srca. Zajedničkim snagama smo pokrenuli sve i danas imam novi život – nastavlja Michael.

Upravo zahvaljujući udruzi Daj 5 od srca njegov se san ostvario. Nema tko se nije priključio akciji; od anonimnih ljudi, sportaša, pjevača, klapa, sportskih udruga….svatko koliko je mogao je pomogao da bi danas Michael hodao.

Zahvaljujući svima njima, a posebno Bogu što je bio uz njega, Michael danas hoda.

- Naravno, velika hvala mojim roditeljima i najbližoj obitelji što su svo vrijeme mog liječenja bili uz mene. Hvala im do neba za svu podršku i ljubav. Hvala svim liječnicima koji su me do sada liječili, hvala mojim bliskim prijateljima i rodbini koji su bili moja podrška. Hvala udruzi što je sve organizirala i zaključila akciju. Mogao bih sad pisati zahvale do sutra i možda nekoga zaboraviti pa ću jednostavno zahvaliti svima što su pomogli i omogućili mi da danas imam novi život – zaključuje Michael.

djelomob1.jpg