21 Pro 2020
    2095

VODIŠKE BESIDE s Marijanom Biluš, ravnateljicom CK Vodice: 'Vodice su jedna jako dobro organizirana zajednica'

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)
Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Prosinac 2020 13:41

U današnjoj epizodi Vodiških besida ugostili smo Marijanu Biluš, ravnateljicu gradskog društva Crvenog križa Vodice. Ova je godina za njih bila vrlo izazovna s preko 800 sati volontiranja i tisuću poziva zabrinutih ljudi, bilo onih u brizi za roditelje do kojih nisu mogli, ili starijih kojima je trebao tek razgovor utjehe. Sve je to odradilo 25 volontera koji su uskakali u svim brojnim aktivnostima Crvenog križa , ostavljajući poslove i obitelji bez ikakve naknade. 

-    Bilo je oko 250 posjeta iako moram priznati da smo očekivali puno više. Ali, Vodice su jedna jako dobro organizirana zajednica i tu je puno odradila dobrosusjedska pomoć. S otoka Prvića nismo dobili niti jedan poziv, sami su se organizirali i prekrasno to odradili, priča nam Marijana Biluš, ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Vodice.

U ovoj izazovnoj godini, u posebno teškoj situaciji nalaze se oni koji su i ranije živjeli na rubu siromaštva. Vodički Crveni križ inače skrbi o 150 obitelji lošijeg financijskog statusa, a ova je situacija samo povećala taj broj.

No, kad pričamo o epidemiji, ono što svakako moramo istaknuti jest broj darivatelja krvi koji se cijelo ovo vrijeme nije smanjio. Registriranih je oko 250, a prosječan broj odaziva po akcijama je unatoč epidemiji i dalje oko 50, a bilo je i rekorda. Također, uz projekt Aktivni zajedno pod ingerencijom CK je još mnogo toga. Pogledajte više u emisiji Vodiške beside.

* Sponzor ove emisije je Hallo pizza koja je tu u Vodicama s nama već 20 godina, svaki dan od 17 do 23. Možete ih nazvati na 022 441 101 jer – kako glasi njihov slogan – samo jedna se jede!

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close