Bumba top desk
24 Velj 2020
  1994

„ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“- U Tribunj stiglo preko 2.500,000,00 KN

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 21:44
„ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“- U Tribunj stiglo preko 2.500,000,00 KN Foto ustupila Ksenija Ljubić Mandarić

U sklopu projekta "Zaželi" MNK Tribunju i udruzi "Kolajna" dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za zapošljavanje. 10 nezaposlenih žena s tribunjskog područja napokon će početi raditi.
Cilj projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“ je unapređenje položaja žena na tržištu rada. Dosad je u Hrvatskoj u sklopu toga projekta zaposleno više od 6.000 žena, a uskoro će se s tribunjskog područja, zahvaljujući udruzi "Kolajna" i MNK Tribunju,  zaposliti još njih 10.

Udruga Kolajna osnovana je 2010. godine  s ciljem okupljanja  i poticanja djece, mladih i odraslih da se bave kreativnim radom, te njihove edukacija iz različitih kreativnih područja. Uz očuvanje  autohtonih običaja i kulture tribunjskog kraja te ekologije, udruga organizira pomoć i podršku osobama s invaliditetom, starijima i nemoćnima. Stoga ne čudi da su aplicirali za bespovratna sredstva iz Europskog fonda u projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

-    Prije nekoliko dana smo potpisali ugovor i iznimno smo ponosni na to. Naša udruga  je i ranije sudjelovala u nizu akcija pomoći potrebitima. Kroz uključivanje u projekt „Zaželi" željeli smo zaposliti one kojima je posao potreban, a već su duže na Zavodu za zapošljavanje. Bit će zaposleno 6 osoba, 1 voditelj, 1 koordinator i 4 izvršitelja dužnosti. Zaposlit ćemo ljude koji teže pronalaze posao, odnosno starije od 50 godina - rekla nam je predsjednica udruge Ksenija Ljubić Mandarić .

Udruzi „Kolajna“ je odobreno 1.380.978,08 kn. Tim novcem bit će pokriveni troškovi zaposlenika, promidžbe projekta, nabava bicikala, troškovi prijevoza do krajnjih korisnika, mjesečni troškovi potrepština za krajnje korisnike te osposobljavanje djelatnika za jednostavne poslove kuhara/ice i njegovatelja/ice  starijih i nemoćnih osoba. Projekt će trajati dvije i pol godine.

- Još nisu angažirane osobe koje će biti uključene u ovaj projekt, ali radimo na tome. Skrbit će se o 16 krajnjih korisnika kako je predviđeno projektom, ali broj nećemo ograničiti bude li potrebe i upita za više. 

Naša su očekivanja, u prvom redu da ispunimo sve što ovaj projekt predviđa i na što smo se ugovorom i obvezali. Želimo učiniti upravo ono što nam je i bio i cilj u samom startu prilikom osnivanja udruge,  a to je pomoć potrebitima - zaključila je Mandarić.

Iako amateri u ovakvim projektima odavno su u MNK Tribunju uvidjeli važnost društvenih okupljanja, te pomaganja potrebitima i organiziranja raznih humanitarnih akcija. Kako su vidjeli da jedinice lokalne samouprave nisu povukle sva financijska sredstva predviđena za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“, a aplicirati mogu i udruge, došli su na ideju da se i oni uključe u taj iznimno vrijedan socijalni projekt.

-    Prvo smo stupili u kontakt s Marijom Huljevom s kojim smo postigli iznimnu suradnju i odlučili smo prijaviti projekt. Stav većine je bio zašto ne uzeti nešto što ti se nudi, posebno jer činiš dobro. U samoj realizaciji projekta uz gospodina Huljeva sudjelovao je i tajnik kluba Luka Škugor te moja malenkost – započeo je Mate Jugov,  predsjednik kluba.

Dobili smo 1.139.008 kn koji se mogu trošiti isključivo namjenski. U to, među ostalim, spadaju plaće za sve zaposlene, sanitarije i medicinske potrepštine za krajnje korisnike, te edukacija zaposlenika. 

Projekt traje ukupno 30 mjeseci, od čega je 24 mjeseca aktivne brige o krajnjim korisnicima.  Ukupno će biti zaposlene 4 žene koje će brinuti o 16 krajnjih korisnika. Sve su to naše tribunjske žene koje trenutno nemaju posao. Naš zadatak je da u dogledno vrijeme pronađemo krajnje korisnike o kojima će se žene brinuti uz uvjet da moraju prelaziti 65 godina i ne smiju primati nikakvu socijalnu pomoć – nastavio je Jugov.

Mada je ovo njihov prvi projekt ovog tipa, vjeruju da nije i posljednji. Na slijedećoj skupštini kluba predložit će i izmjenu Statuta, upravo kako bi mogli aplicirati na što više projekata. 

I gospođa Mandarić i gospodin Jugov su iznimno ponosni što su upravo njihove udruge dobile bespovratna sredstva i vjeruju da će i ubuduće aplicirati kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close