Prosinac 30, 2020 560 Ilustracija / Pexels

Naša županija uplatit će 100 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Šibensko-kninska županija donijela je odluku o uplati 100 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji  za pokrivanje troškova saniranja posljedica katastrofalnog potresa koji je jučer pogodio Sisačko-moslavačku županiju. 

Pomoć stanovnicima Banovine će trebati još dugo iza 29. prosinca i zato je župan Goran Pauk uputio apel jedinicama lokalne samouprave s područja naše županije da u okviru svojih proračunskih mogućnosti pomognu razrušenim gradovima i općinama Banovine. Također, kao predsjednik Hrvatske zajednice županija, apel za pomoć uputio je i svim članicama Zajednice. Tijekom današnjeg dana neke županije su donijele ili će tek donijeti slične odluke. 

Inače, građani Šibensko-kninske županije pokazali su iznimnu solidarnost jer je odaziv na akciju masovan. Mnoge fizičke i pravne osobe prikupljaju pomoć. Naša ustanova Gradska ljekarna Šibenik uplatila je Sisačko-moslavačkoj županiji 30 tisuća kuna pomoći, vlasnik hotela Park u Drnišu i vlasnik hotela Life u Rogoznici ponudili su smještajne jedinice hotela obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom.

Jučer je 14 pripadnika vatrogasnih postrojbi iz naše županije s opremom za spašavanje iz ruševina i vozilima upućeno u Glinu, a jutros je iz  šibenskog Crvenog križa krenuo kamion pomoći u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama za Petrinju.

Iz Crvenog križa Šibenik zahvaljuju građanima i apeliraju da u naredna 2-3 dana ne donose pakete u prostorije Crvenog križa, jer su prebukirani i prostorno nisu u mogućnosti prihvatiti robu. 
 
 

djelomob1.jpg