15 Sij 2021
  322

ŽUPAN PAUK UDRUZI SLIJEPIH PREDAO TIFLOLOŠKA POMAGALA: U svrhu podizanja kvalitete života i unapređenja položaja slijepih i slabovidnih članova naše zajednice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Župan Goran Pauk posjetio je danas Udrugu slijepih Šibensko-kninske županije u njihovim prostorijama u Šibeniku, te predstavnicima Udruge predao opremu i tiflološka pomagala ukupne vrijednosti 30.537,65 kn.

„Tiflološka pomagala su predmeti  za svakodnevnu upotrebu koje članovi naše udruge koriste u svom domaćinstvu ili ovdje u našim prostorijama, a koji slijepoj osobi pomažu da bude ravnopravna s ostalim članovima društva, odnosno videćom populacijom. Riječ je o predmetima  koji su slijepim osobama prilagođeni na način da im informaciju prenose putem osjetila sluha ili taktilno. Tako ovdje imamo pomagala poput govornih toplomjera za osobnu i sobnu temperaturu, tlakomjera, osobne govorne vage, društvenih igara i drugih predmeta neophodnih za svakodnevno funkcioniranje. Zbog njihove visoke cijene, tiflološka pomagala našim su članovima u pravilu nedostupna, zbog čega nam je ova donacija od iznimne koristi.“, kazao je tajnik Udruge slijepih Šibensko-kninske županije g. Darko Juras zahvalivši županu na vrijednoj donaciji.

 

Udruga slijepih i slabovidnih osoba naše županije već gotovo 70 godina kontinuirano promiče i unapređenje položaj slijepih osoba u svim segmentima života te štiti njihova prava i interese.

„Šibensko-kninska županija u skladu sa svojim mogućnostima, svake godine u proračunu osigurava sredstva za rad ove udruge, a trudimo se i ovakvim projektima doprinijeti podizanju kvalitete života i unapređenju položaja slijepih i slabovidnih članova naše zajednice.“, kazao je župan Goran Pauk i predstavnicima Udruge poželio puno uspjeha u radu.

Pomagala za slijepe i slabovidne osobe osigurana su provedbom europskog projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga primarne zdravstvene zaštite na području Šibensko-kninske županije“.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", a ukupna mu je vrijednost 7.465.118,21 kn, od čega europska potpora iznosi 5.748.285,72 kn.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close