18 Velj 2021
  364

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik provodi projekt ''Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije''

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik provodi projekt ''Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije''. Udruga je to s dugogodišnjim iskustvom u provedbi projekata kojima je cilj uključivanje marginaliziranih skupina u život zajednice.

Projekt se provodi od travnja 2019. godine, s ciljem jačanja dugotrajno nezaposlenih osoba za tržište rada te informiranja mladih osoba – osnovnoškolaca i srednjoškolaca o stanju na tržištu rada i mogućnostima školovanja, putem provedbe klubova za zapošljavanje i radionica.

Do sada je provedeno 5 ciklusa klubova za zapošljavanje od ukupno 7 planiranih. Kroz klubove su ojačane 32 osobe u područjima razvoja komunikacijskih vještina, pisanja molbi i životopisa te kvalitetnog predstavljanja poslodavcima  uz redovito održavanje individualnih savjetovanja.

- Proveli smo i ciklus radionica sa srednjoškolcima iz tri srednje škole na području Šibensko-kninske županije, a putem kojih smo ih upoznali sa stanjem na tržištu rada i mogućnostima daljnjeg školovanja.
U sklopu projekta, u suradnji s partnerima, razvili smo i model zapošljavanja uz podršku, koji omogućava zapošljavanje osoba s invaliditetom u redovnim radnim uvjetima, što bi trebalo rezultirati smanjenjem nezaposlenosti, većim socijalnim uključivanjem osoba s invaliditetom i ostvarivanjem ljudskih prava osoba s invaliditetom, a u tijeku je izrada pilot programa osposobljavanja za jednostavna uslužno-turistička zanimanja, također namijenjen osobama s invaliditetom te snimanje promotivnog filma. - kažu iz Inkluzije

Do završetka projekta, planiranog u listopadu 2021. godine, održat će još, najmanje, dva ciklusa klubova za zapošljavanje, o čijem ćemo održavanju zainteresirane građane na vrijeme informirati te konferencija za novinare, s ciljem informiranja javnosti o provedenim aktivnostima i rezultatima projekta.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close