Kolovoz 02, 2021 701

Proslavljen blagdan Gospe od Anđela na Visovcu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom velikog blagdana Gospe od Anđela 2.kolovoza  2021.g, svečanu euharistiju na rajskom otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije.

Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana  do  središnjeg vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta kojeg hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu.

-Što nam draga braćo i sestre Gospa od Anđela poručuje. Gospa od Anđela znači majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i milosti , kano nas majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost neba. Ona je prva čula božje ohrabrenje po Anđelu “ Ne boj se “. To nam svojim životom prenosi i svjedoči

“Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista , on vas ljubi i daje se na križu za vas “. Naš zadatak je da živimo te milosti, da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu. Zato smo draga braćo i sestre danas ovdje da po uzoru na sv.Franju obratimo još više svoja srca Bogu, da se obnovi milost u našim životima , a to znači božja prisutnost u svemu što radimo u cijelom našem životu. Da nam se otvori poziv za božju naklonost ,  koja nam je iskazana po današnjem slavlju. Da živimo od te milosti , svjesni božje ljubavi i Gospine brige za nas u svim nevoljama našh dana.  Gospe od mlosti isprosi nam to i daj da u tome ustrajemo –rekao je u nadahnutoj propovjedi  mons.  Tomislav Rogić  Šibenski biskup .

 

Proslavu je uveličao zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, fra Marko Nimac uputio je riječi zahvale biskupu Tomislavu Rogiću i svima onima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude dostojanstveno. Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Kolovoz 2021 12:57
djelomob1.jpg