Kolovoz 15, 2022 833

Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ svečano je obilježila 42. obljetnicu

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Javna Ustanova „Nacionalni park Kornati“ ovaj je vikend slavila svoj 42. rođendan uz mnoštvo slavljeničkih aktivnosti koje su oduševile posjetitelje.

Proslava obljetnice započela je u subotu, 13.08.2022. u večernjim satima na otoku Levrnaka u Kornatima. Nakon cjelodnevne kiše koja je žednim kornatskim maslinama donijela nadu, nebo se razvedrilo i pokazalo sve boje i ljepote ovoga kraja.

Uz otvorenje izložbe fotografija SJEĆANJE NA ZABORAV II (crno - bijeli svjetlopis o Kurnatima), svojom pjesmom program je uveličala i klapa Bunari.

Izložba fotografija Sjećanje na zaborav II nastavak je izložbe Sjećanje na zaborav, a obogaćena je novim fotografijama zbog prekrasnih povijesnih motiva, te postojanja dodatnog materijala i velikog interesa publike.

Rizk Casino Bonus

Obilježavanje obljetnice se nastavilo se i dan kasnije, na staroj rivi u Murteru. Klapa Bunari pjesmom je otvorila večer gdje su posjetitelji mogli uživati u ukusnom lovačkom gulašu kojeg su pripremili lovci Lovačkog društva Kamenjarka uz pomoć djelatnica i djelatnika Javne Ustanove. Postavljen je i video zid sa izabranim fotografijama i filmovima o Kornatima.

Vrhunac večeri svakako je bio nastup popularnog pjevača Đanija Stipaničeva koji je svojim hitovima zabavljao posjetitelje do kasnih noćnih sati.

Bio je ovo još jedan rođendan za pamćenje i izvrstan podsjetnik koliko je izuzetna ljepota, bogatstvo i raznolikost Nacionalnog parka Kornati, te njegova važnost za ovo područje.djelomob1.jpg