Rujan 26, 2022 446

Obilježen Dan policije u Šibensko-kninskoj županiji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Župan dr. sc. Marko Jelić svim je policajcima čestitao blagdan njihova nebeskoga zaštitnika, zahvalio im na svemu što čine za našu sigurnost te naglasio kako sigurna zemlja znači siguran život i bolju budućnost.

Uoči blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen ploče smrtno stradalim policijskim službenicima i u Spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice „Jastrebovi“ u sjedištu Policijske uprave. Potom su položeni vijenci kod središnjeg križa na gradskim groblju „Kvanj“, nakon čega je održana sveta misa zadušnica u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.
Vijenac je položilo i izaslanstvo Šibensko-kninske županije na čelu sa županom dr. sc. Markom Jelićem.

Obilježavanje Dana policije završeno je prigodnim programom uz druženje i domjenak u sjedištu Policijske uprave, kojom prilikom se uzvanicima i okupljenim policijskim službenicima prigodno obratio Sandro Santini, načelnik Policijske uprave.

Načelnik je tom prilikom, između ostaloga, naveo da je stanje sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave šibensko-kninske i u tekućoj 2022. godini povoljno, bez težih kaznenih djela i prekršaja, kao i događaja koji bi u većoj mjeri uznemirili javnost i naše građane i goste, jer je upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od najvažnijih policijskih zadaća, koju naša policija uspješno obavlja iz godine u godinu.

Zahvalio je svim djelatnicima Policijske uprave, jer bez njihovog predanog i savjesnog rada ne bi bilo dobrih rezultata, te naglasio kako je osnova policijskog posla timski rad i uzajamno povjerenje, gdje prvenstveno prevladava znanje, stručnost i profesionalnost.

Okupljenima se potom prigodno obratio i župan dr. sc. Marko Jelić, koji je osim čestitke policajcima povodom obilježavanja ovog Dana, svima zaželio uspješan daljnji rad, naglasivši kako sigurna zemlja znači siguran život i bolju budućnost.

Povodom dana policije odlukom Kolegija Policijske uprave za uspješan rad su pohvaljeni:
1.ZDRAVKO SEDLAR- voditelj Službe kriminalističke policije
2. KREŠIMIR NIMAC- voditelj Službe za javni red i sigurnost
3. IVAN VIDOVIĆ- načelnik Policijske postaje Knin
4. ANTONIO BANOVAC- policijski službenik za kriminalističke evidencije iz Službe
kriminalističke policije
5. IVAN BRAČIĆ - vođa grupe za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaj Šibenik
6. MATE PALINIĆ- policijski službenik u Policijskoj postaji Šibenik
7. DINO MANDUŠIĆ- policijski službenik u Policijskoj postaji Vodice
8. NADA PEHAR- administrativni referent za evidencije u Policijskoj postaji Knin

Za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć , Kolegij Policijske uprave se posebno zahvalio, te je Sandro Santini uručio zahvalnice:
1. GRADU ŠIBENIKU
2. GRADU KNINU
3. GRADU VODICE
4. OPĆINI ROGOZNICA
5.JAVNOJ VATROGASNOJ POSTROJBI GRADA ŠIBENIKA
6. JAVNOJ USTANOVI U KULTURI TVRĐAVA KULTURE ŠIBENIK

djelomob1.jpg