Siječanj 27, 2023 1062

Započela obnova dotrajalog glavnog oltara u crkvi Velike Gospe u Tribunju

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na inicijativu župnog pastorala i župne zajednice Tribunj sredinom siječnja započela je obnova glavnog oltara u crkvi Velike Gospe u Tribunju. Vrijednost obnove je cca 40 tisuća eura, a prema procjeni trajat će više od godinu dana.

- Naša Crkva relativno je mlada, a oltari su stari preko 350 godina, preneseni iz sadašnjeg Kulturnog centra. Očigledno kod postavljanja upotrebljavani su neodgovarajući vezivni materijali tako da se ovaj oltar se već počeo raspadati, samo što nije otpao – rekao je Cvitko Stipaničev župljanin župe Tribunj

Novac za obnovu skupljao se uglavnom od milodara župljana, ali i raznim dobrotvornim akcijama i pomoći Šibenske biskupije.

- Imali smo nekoliko humanitarnih akcija, duhovnu obnovu, a u planu nam je organiziranje još jedne. Ljudi se uglavnom dobro odazivaju, a svi su dobrodošli – rekla je Sidonija Stipaničev koja je osvrnula i na dosadašnje obnove u crkvi

- Donacijama župljana obnovili smo Hor, klupe, ispovjedaonica a evo sad i oltar – zaključila je Sidonija

O samom tijeku obnove oltara, o tome koji su materijali korišteni za izradu oltara govorili su Siniša Bizjak i Tomislav Šalov- kipar. Više pogledajte u video prilogu.

 

Tags
djelomob1.jpg