Brojnim manifestacijama u Tribunju proslavljena velika obljetnica – 65 godina Nogometnog kluba "Mladost"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
568. Milenijska Šime Strikomana 568. Milenijska Šime Strikomana

Brojnim manifestacijama proteklih je dana u Tribunju proslavljena velika obljetnica – 65 godina Nogometnog kluba "Mladost". Središnji događaj proslave rođendana najpopularnijega tribunjskoga sportskog kluba bila je svečana akademija u Kulturnom centru, na kojoj su dodijeljene plakete i zahvalnice zaslužnim članovima i igračima kluba. Plakete za životno djelo dobili su osnivač i prvi predsjednik kluba Jakov Perkov te zaslužni dužnosnici i igrači Ivo Đani Stipaničev, Zdravko Babun, Roko Štampalija, Frane Popov i Ante Durmanić. - prenosimo vijest s portala sibenski.slobodnadalmacija.hr

Kako je istaknuo aktualni predsjednik kluba Milan Perkov, prvu nogometnu loptu donio je nakon završetka Drugog svjetskog rata 1946. godine Tome Stipaničev Tić iz izbjegličkog kampa El Shatta koju je dobio na dar od engleskih vojnika. Od tada se nogomet počeo igrati u Tribunju, ali spontano i neorganizirano. Klub pod imenom "Mladost" osnovan je 1952. godine, a prvi predsjednik bio je Jakov Perkov Valentov, dok je poslove tajnika obavljao Toni Krapljanov. Uz njih dvojicu koji su bili osnivači i 'spiritus movens' kluba, zaslužni za početak rada bili su još Valentin Perkov i Benjamin Perkov, ondašnji voditelji poljoprivredne zadruge Tribunj. Zahvaljujući ovoj dvojici klubu je dodijeljeno zemljište na kojoj je izgrađeno i prvo igralište.

Spletom okolnosti, klub je prestao s radom 1978. godine, da bi ponovno bio obnovljen 15 godina kasnije, zahvaljujući nogometnim zaljubljenicima Anti Durmaniću i Damiru Jakeljiću.
U bogatoj povijesti NK Mladost valja izdvojiti treće mjesto 1977. godine u ondašnjoj Općinskoj ligi, te osvajanje titule prvaka Županijske lige 2009. i 2016. godine, kao i tri finala Županijskog kupa.

Proslavu velikoga klupskog jubileja, uveličali su svojim dolaskom veterani Hajduka i odigrali utakmicu s veteranima Mladosti na igralištu Rupe. Pod trenerskom palicom legendarnog Pere Nadoveze, 'splitske bile' na terenu je predvodio legendarni Jure Jerković, a zaigrali su Nikica Cukrov, Neno Pralija, Ivica Mornar, Carević, Joso Bulat, Armando Marenzi... Veterane Mladosti predvodio je Nevenko Perkov, a igrali su Damir Jakeljić, braća Šime i Joso Perkov, Tomažin, Babun, Jerkov, Gašpić... Na kraju slavio je Hajduk rezultatom 4:1.

Tijekom utakmice, fenomenalnu koreografiju uz bengalke i konfete, priredili su vjerni navijači Mladosti – 'Pajolice', čime je ujedno obilježena i 20. godišnjica postojanja ove navijačke skupine.
Proslavu velikog jubileja tribunjskog nogometa svojom milenijskom fotografijom ovjekovječio je i akademski snimatelj Šime Strikoman. Proslava je završena zajedničkim druženjem i pjesmom, a održana je i donatorska večera.

U nedjelju, u crkvi Velike Gospe za sve umrle i poginule igrače NK 'Mladosti' služila se misa zadušnica.

USKORO I MONOGRAFIJA KLUBA

Do kraja godine iz tiska će izići Monografija NK 'Mladost', autora Damira Jakeljića, dugogodišnjeg igrača i dužnosnika kluba.

– Zasigurno da će ovo biti povijesno vrijedna knjiga, koja obuhvaća bogatu tribunjsku nogometnu povijest od prvih dana do danas. Ovom monografijom bit će spašena od zaborava jedna lijepa i Tribunju važna nogometna povijest. Za sva vremena bit će sačuvana povijest Mladosti, a za nove generacije mladostaša koji će se tek roditi – kazao je Damir Jakeljić za portal sibenski.slobodnadalmacija.hr

djelomid1.jpg


tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close