Sveto (vazmeno) trodnevlje i proslava Uskrsa u župi Vodice

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Pred nama kršćanima su najsvetiji dani i proslava najvećega i najuzvišenijega otajstva naše kršćanske vjere. 
U svetom trodnevlju – V. ćetvrtak, V. Petak i V. subota-  i proslavi Uskrsa slavimo: Kristovo otajstvo njegove muke, smrti na križu i slavnoga uskrsnuća po kojima nam je darovano otkupljenje i spasenje. 

Ove godine to slavimo u izvanrednim okolnostima zbog epidemije i virusa. Odlukom našega oca biskupa u Biskupiji i župama slavlja bogoslužja i obredi svetoga trodnevlja i svetkovine Uskrsa slaviti će se u Katedrali i župnim crkvama bez sudjelovanja vjernika. 

Vjernici će moći sudjelovati u molitvi i duhovnoj povezanosti posredstvom medija HTV-a i internetskih prijenosa. 

Pozivamo sve naše župljane i vjernike da sudjeluju u svetom trodnevlju  i proslavi Uskrsa u zajedništvu molitve i vjere te posredstvom prijenosa. 

Župna crkva u Vodicama je svakoga dana otvorena za osobnu molitvu od 8h -18h 

Napomena uz blagoslov jela: 
Zbog izvanrednih okolnosti nema blagoslova hrane u crkvama. Neka se okupljene obitelji prije jela zajedno pomole. Neka odrasli predvode molitvu Vjerovanja, Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu, te Kraljice neba i blagoslove hranu ovim ili sličnim riječima: 
- Bože, ti si po smrti i uskrsnuću svoga Sina Isusa Krista obnovio ljudski rod i cijeli svemir. Blagoslovi (učiniti rukom znak križa nad hranom +) ovu hranu i piće da nam bude znak vazmene obnove. Daj da svi koji je blaguju ustraju u tvojoj milosti i uvijek žive kao novi ljudi. Po Kristu Gospodinu našem. – Amen

djelomob1.jpg