U spomen na don Vjekoslava Kurenta, (1912- 1990.) dugogodišnjeg Vodičkog župnika o 30 obljetnici njegove smrti

don Vjekoslav Kurent sa vjeroučenicima 1962. don Vjekoslav Kurent sa vjeroučenicima 1962.
Ocjeni sadržaj
(14 glasova)

Ljudi žive i nakon smrti, mi kršćani vjerujemo u Bogu i vječnom životu, isto tako i u nama, u našem spomenu dok ih se sjećamo i pamtimo te spominjemo ih se sa zahvalnošću za ono dobro što su učinili i ostavili. 

Ova kratka crtica, spomen je na dugogodišnjeg Vodičkog župnika don Vjekoslava Kurenta koji je preminuo na današnji dan 5.5 1990. u svome rodnom Trbovlju u Sloveniji. 

Don Vjekoslav Kurent bio je dugogodišnji svećenik naše Šibenske biskupije i u njoj vršio razne svećeničke i pastoralne službe. Župnik u Primoštenu, Vodicama i sv. Križu u šibenskom Docu te kancelar biskupije. 

Blagopokojni don Vjekoslav Kurent u kronotaksi vodičkih župnika, prema poznatim podacima zabilježen je kao  52. a djelovao je u župi Vodice od.  01. 04. 1954.-18. 09. 1969. 

Mnoge generacije Božjeg vodičkog puka s velikom ljubavlju i poštovanjem sjećaju se ovoga vrijednog i dobrog župnika i pastira. Uz mnoge duhovne i pastoralne aktivnosti u povijesti Vodica i vodičke župe ostati će upamćen po velikom zalaganju i radu oko izgradnje druge crkve na Okitu koja je sagrađena na mjestu stare porušene prve crkve Gospe od Karmela, 1967. I to s velikim angažmanom i zalaganjem i don Vjekoslava i vodičkih vjernika i župljana u „čudesnih“ 70 dana. 

Uz ovaj spomen i kratku crticu donosimo i tekst i sjenčanje na don Vjekoslava Kurenta koje je u biskupijskom glasniku. Mihovil br. 34 (2018,) str. 48-49.  objavio don Ante Skračić, koji je također služio u župi Vodice

Molimo dobrog i milosrdnog Gospodina da njegov život i svećenički rad i službu koju je u ljubavi vršio nagradi nagradom vječnog života. 

don Franjo Glasnović

Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Svi 2020 22:15
djelomob1.jpg