Deset godina svećeničke službe s vama i za vas

Ocjeni sadržaj
(11 glasova)

Don Franjo Glasnović slavi 10 godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica

Poštovani, župljani, sugrađani i sugrađanke, draga braćo i sestre u Kristu,

Danas, na spomendan sv. Ivana Zlatoustog,  13. 09. 2020.  se navršava deset godina moje svećeničke i župničke službe u Vodicama. Deset godina s vama i za vas. 

Deset godina u životu čovjeka je relativno: no tih deset godina u Vodicama je malo manje od četvrtine moga života i malo više od polovine moga svećeništva, stoga u ovom trenutku izričem ovih nekoliko riječi: 

Zahvaljujem Bogu za njegovu milost, pomoć i snagu koju mi  je udijelio u obnašanju ove službe za vas. 

Zahvaljujem i svima vama dragi župljani i sumještani od naše djece i mladih, roditelja i obitelji, starijih, te svih drugih koje sam susreo u svojoj župničkoj službi u župi i gradu. 

Zahvaljujem svim suradnicima, članovima vijeća i udruga, sestrama redovnicama i ž. vikarima i svećenicima koji su mi pomagali i koji i danas pomažu u župi. 

Hvala svima koji su mi ovih proteklih godina – molitvom, žrtvom, ljubavlju, iskrenim sugestijama i dobronamjernim kritikama – pomagali i nastojali pružiti pomoć i podršku u pastoralnom i duhovnom radu u ovoj mojoj svećeničkoj službi za vas. 

Kao u svakom ljudskom životu i u mome se očituju i ljudske slabosti, toga sam itekako svjestan. Za svoje ljudske i svećeničke slabosti i ograničenosti iz kojih su proizašle pogreške i propusti molim za razumijevanje i oproštenje. 

U ovih deset godina bilo je mnogo radosnih i veselih trenutaka, proslava i slavlja, jubileja, radosti i veselja koji su obogatili moj život i svećeničko služenje. 

Bilo je žalosnih i tužnih trenutaka i ispraćaja koji su me pogodili i potresli i  izazvali u meni suosjećanje i žaljenje. 

Bilo je i križeva koje je trebalo nositi i pod njima padati i s njima ustajati i dalje hoditi za Gospodinom i   Učiteljem prema onoj Pavlovoj s kojom sam i započeo svoj nastup u Vodicama na početku: „A ja Bože sačuvaj da bi si se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista

Bilo je neizvjesnosti, nesigurnosti i strahova koje je trebalo  prebroditi, pobijediti i nadići.  Sve sam to doživio,  živio i dijelio s vama. 

U daljnjem radu i službi preporučam se i nadalje u vaše molitve, molim pomoć i podršku kako  bih i nadalje mogao živjeti i svjedočiti među vama snagu Kristova evanđelja, iz Kristova križa učio mudrost i poniznost, od Gospodina dobio njegovu milost i snagu njegova Svetoga Duha, da i dalje živim s vama i za vas te u svakome prepoznajem  Krista kojega ću ljubiti i služiti. 

Svima želim Božji blagoslov, mir i svako dobro!

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 13 Rujan 2020 13:34
djelomob1.jpg