U akciji „Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju“

Župljani i župa Vodice prikupili i darovali za potrebne i nastradale u potresu 56.727.50 kn

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

U caritativnoj akciji koju je organizirala župa Vodice za potrebne nastradale u potresu u Petrinji, Sisku i Sisačkoj biskupiji a koja je u župi bila od srijede 30. 12. 2020. do nedjelje 10. 01. 2021. pod nazivom „Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju“  župljani i vjernici Vodica od svojih darova i priloga prikupili su i darovali 26.727.50 kn. 

Kako je i bilo najavljeno u akciji, Župa Vodice je iz svoga interventnog caritativnog fonda darovala još 30.000 kn. 

I ako se uvijek treba držati evanđeoskog načela i Kristova zahtjeva: „Kad dale daješ milostinju, ne trubi pred sobom(…) Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! (Mt 6, 2-4) ovo smo objavili radi transparentnosti i na znanje vjernicima koji su svoje darove i priloge dali.

Cjelokupni iznos od 56.727.50 kn župa Vodice će preko Šibenske biskupije i caritasa Sisačke biskupije darovati najpotrebnijima i nastradalima u potresu. 

 

Od srca želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli, kao i našim župljanima i darovateljima koji su se otvorena srca odazvali ovoj akciji i svojim prilozima pomogli one ugrožene u potresu i najpotrebnije. 

Zahvaljujemo se i našim dobročiniteljima i darovateljima koji daruju svoje caritativne darove za caritas i onima koji svoje darove daruju za potrebne, kroz svjećice koje upale u ž. crkvi. 

Hvala vam što živite evanđeosku ljubav i svjedočite kršćansku vjeru na djelu i braću ljubite djelom i istinom.

don Franjo Glasnović

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Siječanj 2021 14:29
djelomob1.jpg