Slavlje Prve svete pričesti u župi Našašća svetog Križa u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

U našoj župi Našašća sv. Križa u Vodicama,  15. svibnja  2022. proslavljen je dan Prve svete Pričesti pod motom: „Obitelj nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske.“ Njih šezdeset sedam prvopričesnika odjeveni u bijele haljine prvi put su pristupili k stolu Gospodnjem i blagovali Isusovo tijelo

Za ovaj dan, naši prvopričesnici, pripremali su se od listopada prošle godine,  Svakog četvrtka dolazili su na župsku katehezu na kojoj su upoznavali nauk katoličke  vjere, posebno sveta sakramente, a nedjeljom  sudjelovali u svetoj Misi.

Tjedan dan pred slavlje svetih sakramenta, djeca su se  sa svojim roditeljima duhovno pripremali. Svaku večer molili su svetu krunice i sudjelovali u Svetoj Misi. Poslije svete Mise uz blagoslov i poticajne riječi  župnika don Franje Glasnovića djeca su dobivali prvopričesničke darove.

Osvanuo je dugo očekivani proljetni dan 14, svibanj  koji je bio posebno lijep a „brat sunce“ svojim  zrakama  nježno je zagrijavao  „latice“ naših prvopričesnika. U zagrijanosti i toplini Uskrsloga Krista uzbuđeno i prestrašeno ali ozbiljno i dostojanstveno pristupili su  sakramentu pomirenja.  Nakon svete ispovijedi osjetilo se da su procvjetali, zablistali doživjevši Božju ljubav i milosrđe u svetoj ispovijedi.

Ljepotu cvjetanja i sveti miris naših prvopričesnika, naša župna zajednica, osjetila je i doživjela  u nedjelju 15.. svibnja  2022. Bjelina njihovih haljina, čistoća srca, radost u očima, miris Božje milosti i ljubavi razlila se i zahvatila svakog člana naše župske zajednice.

Zajedno s njima procvjetali su i njihovi roditelji koji su svoj „cvijet ljubavi“ zalivali suzama radosnicama.

Lijepo je ih je bilo i vidjeti i čuti njihovu pjesmu, molitvu, pobožnost i sudjelovanje u Svetoj Misi koju je predslavio župnik don Franjo Glasnović. Uz  zvuk flaute prvopričesnicu su pristupili Kristovom stolu, blagovali Isusovo Tijelo, postali „živo svetohranište“, Pjevali i molili: Isuse, Isuse u maloj bijeloj hostiji, Isuse, Isuse u srcu mi ostani!“

Uskrsli Kriste! Neka se iz njihovih srdaca širi miris Kristove ljubavi u njihovim obiteljima, školi i gradu. 

Neka ostanu vjerni nedjeljnoj svetoj Misi, i neka potiču i pozivaju i svoje roditelje da zajedno s njima  redovito  sudjeluju na Misi kako bi  svi zajedno postali ljepši i mirisavi članovi župske zajednice u zajedništvu, sudjelovanju i poslanju na što nas poziva Sinoda Crkve.

 

  1. Klara Pavlović

Franjevka od Bezgrješna

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 13:22
djelomob1.jpg