Naši bibličari na djelu: „Što god učinite jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili!“

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Biblijska skupina vjeroučenika naše župe i Osnovne škole Vodice djeluje kao izvannastavna aktivnost. Učenici tijekom radne godine izmjenjuju različite oblike upoznavanja Biblije i njezinih tekstova te poruke za naš život u suvremenom svijetu. Od dramsko – scenskog govora do pantomime, od kvizeva, rebusa, asocijacija do meditacija, sve su to neki od puteva kojima njihova voditeljica vjerouč. Valerija nastoji približiti im i učiniti danas aktualnom Božju Riječ kako bi bili kompetnenti kršćani u društvu u kojem živimo.
Jedan dio godine naši Bibličari posvećuju caritativnom radu.

Tako su i ove 2022. godine, kroz nekoliko susreta u studenom izrađivali ukrase božićne ukrase.

Bilo je tu svega, od manevara vrućim ljepilom i rezuckanja papira i daščica pa do obilja šljokica, od ukrašavanja šišarki do izrade anđelčića, božićnih čestitki, ukrasa od prirodnih materijala i slično…

Rezultat svega je mnoštvo ukrasa kojim su naša djeca pokazala svoju kreativnost ali i više od toga- želju da pomognu bratu u potrebi.

O njihovoj motivaciji dovoljno svjedoči bibličarka Paule H. koja u jednom trenu spontano izjavi: „Ako treba radit ću i do ponoći, samo da pomognem onima koji nemaju!“

Imajući ovakve mlade ljude, možemo računati i da imamo budućnost.

Svoje radove ponudili su vjernicima ispred crkve u nedjelju 10.12. strpljivo po hladnoći dovodivši tako svoje dobro djelo do finala.

Vjernici su prepoznali njihovu namjeru te kupili proizvode čija je cijena nije bila određena već je ovislilo o tome koliko tko želi i može dati.

Skupili su tako izvrsnih 5.224 kn.

Sljedeće nedjelje , 4. došašća , bibličari će iznos prinijeti na oltar kao dar svoje žrtve i ljubavi za siromašne, predavši ga tako djelatnicima našega župnoga Caritasa.

Nedjelja treća došašća, inače nazvana nedjelja Caritasa, tako je na najbolji način bila u znaku naših mladih i plemenitosti njihova srca! Hvala im.

vjeroučiteljica Valerija Buha

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Prosinac 2022 13:15
djelomob1.jpg