Pokrenuta stranica "Čudo na Gospinom brdu - Okit, Vodice"

Ocjeni sadržaj
(20 glasova)

Stranica "Čudo na Gospinom brdu - Okit, Vodice" pokrenuta je sa željom valorizacije i promocije svetišta Gospe od Karmela na brdu Okit u zaleđu Vodica.

Postoji jedan vrlo poseban razlog zašto smo je pokrenuli baš u badnjoj večeri, odnosno božićnoj noći. Naime, u razdoblju od 1880. do 1950. godine upravo u toj noći, svaku treću godinu, stablo klena, posađeno na samom vrhu brdu ispred crkve cvjetalo je, i to samo sa granom okrenutom prema crkvi.

Ovakav fenomen koji se događao upravo na našem Okitu, jedinstven je, ne samo na nacionalnoj razini, nego uopće u svijetu. Tome su svjedočili i brojni vodičani, od kojih su neki još uvijek živi.

Kao članovi bratovštine Gospe od Karmela, duboko povezani sa našom Gospom i njezinim svetištem, osjećamo dužnost predstaviti Okit svima, i to na jedan poseban i zanimljiv način.

Unaprijed vam zahvaljujemo na praćenju stranice, lajkovima, sheranjima i bilo kakvoj riječi pohvale, prijedloga ili kritike. Vaše priče, svjedočanstva, saznanja i fotografije su i više nego dobrodošle.

Za kraj želimo vam blagoslovljen i obiljem mira ispunjen Božić! Pratio vas zagovor naše Gospe naše od Karmela, Gospe Okitske! ?

"Fotografija iz objave fotografirana je točno u ponoć, 25.12.2022. godine. Na njoj se vidi crkva Gospe od Karmela, a svjetla drže hodočasnici koji i dalje redovito posjećuju svetište u badnjoj noći."

Tea i Marko Juričev Martinčev 

djelomob1.jpg