U prethodnoj godini broj sprovoda najviši do sada od kada se vodi precizna statistika

U prethodnoj godini broj sprovoda najviši do sada od kada se vodi precizna statistika foto: Leć d.o.o.
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U statistici župe Vodice, kao i prijašnjih godina, donosimo tri kategorije: Stanje u matičnim knjigama, ukupno u župi i ukupno svi koji su registrirani u protekloj godini.

Ono što bi željeli istaknuti vezano uz statistiku 2022. godine jest:

U prethodnoj godini bilo je manje krštenja nego sprovoda. Ponovno se povećao broj sprovoda i više je ljudi umrlo, najviše do sada od kada se vodi precizna statistika. Po prvi puta je broj sprovoda više od sedamdeset.

Broj sklopljenih crkvenih ženidbi – vjenčanja manji je nego u prošlim godinama. Po prvi puta je po broju ženidbi više onih koji su se vjenčali u Vodicama a nastanjeni su izvan župe.

Kao detalj u protekloj godini spominjemo da je u kategorijama pričest i krizma bilo više muških, dok je u krštenju i kod sprovoda veći broj ženskih.

I nadalje pozivamo sve župljane i sugrađane za pomoć i suradnju kako bi i na dalje mogli voditi precizno stanje i podatke o župljanima i građanima Vodica.

Ujedno molimo sve naše župljane i sugrađane da svaku promjenu stanja koja se tiče rođenja, sakramenata, smrti, sprovoda i drugih promjena u župi prijave u naš župni ured kako bi to mogli registrirati i dalje precizno voditi.

Statistike za prethodne godine možete vidjeti na stranici župe Vodice http://www.zupa-vodice.hr/statistika.html

don Franjo Glasnović

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Siječanj 2023 22:00
djelomob1.jpg