Proslava Duhova u Vodicama: Šestero djece kršteno na rođendan Crkve

Ocjeni sadržaj
(12 glasova)

Svake godine, svetkovina Duhova simbolizira rođendan Crkve. Ove godine, u nedjelju, 28. svibnja 2023., to se slavlje obilježilo na poseban način u župi u Vodicama. Upravo taj dan, šestero djece primilo je sakrament krštenja, čime je Crkva obogaćena novim članovima.

Krštenje, koje je simbol rođenja u duhovnom smislu, u potpunosti se uklapa u duh svetkovine Duhova. Pritom je ova svetkovina posebno radostan dan za cijelu Crkvu, ali i za sve župljane Vodica. Roditelji, kumovi i obitelji ovih šestero djece posebno su proživjeli radost ovoga dana, osjetivši blizinu i milosrđe Božje.

U svojoj poruci, župa je izrazila molitvu da Gospodin svojim Duhom Svetim i milošću prati djecu, njihove roditelje i cijele obitelji. Također, upućene su iskrene čestitke roditeljima, obiteljima, kumovima i rodbini.

Svako krštenje donosi novi život u Crkvu, a svetkovina Duhova uvijek podsjeća na to kako je Crkva rođena iz Duha Svetoga. Ovaj rođendan Crkve u Vodicama bio je posebno radostan, s obzirom na šest novih članova koje je Crkva primila u svoju zajednicu.

Foto: FB Župa Vodice

 

djelomob1.jpg